Advantech za regionalnog partnera odabrao zagrebački Proton EL

Advantech, jedna od vodećih globalnih tvrtki u razvoju IoT pametnih sustava, uspostavila je poslovno partnerstvo s tvrtkom Proton EL iz Zagreba (PROEL) s ciljem jačanja prisutnosti na području jugoistočne Europe.
PROEL je dobio odobrenje za poslovanje na području okolnih država, s naglaskom na tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine.
Iako je Advantech osnovan 1983. u Sjedinjenim Američkim Državama, vrlo brzo preselili su urede i proizvodnju na Tajvan. Danas su najveći dobavljač industrijske opreme u Aziji i jedan od vodećih u cijelome svijetu.
Za Advantech radi više od 5 tisuća zaposlenika diljem svijeta, a godišnje ostvaruju promet veći od 1,7 milijardi dolara. Njihovi proizvodi zastupljeni su u nizu industrija, a u Hrvatskoj su do sada bili prisutni preko nekoliko preprodavača, među kojima je bio i PROEL.
Sada se priča za hrvatsko tržište značajno mijenja. Zahvaljujući partnerstvu PROEL svojim kupcima sada može nuditi povoljnije cijene i bolju tehničku podršku te bržu isporuku opreme.
Glavni lager za Europu je u Nizozemskoj
Advantech ima veliki centar i urede u Nizozemskoj, koji je središnja točka kompanije za europsko tržište. Sada će dio opreme biti i na domaćem tržištu. Iz tvrtke ističu kako će na svoj lager staviti određeni asortiman opreme, a glavni izvor dobave bit će brza veza s Eindhovenom.
Razlog tome je prevelik asortiman Advantech opreme, stoga će fokus PROELA biti na proizvodima iz kategorije industrijske automatizacije. U tu kategoriju spadaju industrijska računala, monitori, touch paneli, kontroleri, I/O moduli, komunikacijski uređaji, odnosno  većina opreme koju možemo pronaći u industrijskom okruženju.
Ovakve suradnje nisu novost u poslovanju velikih korporacija. One vrlo često stvaraju partnerstva s lokalnim kompanijama za razne dijelove svijeta kako bi se približile novom tržištu. Razlog zašto su za područje jugoistočne Europe odabrali Zagreb je to što je Hrvatska u Europskoj uniji, što olakšava međunarodnu trgovinu.Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles