Amazon bi u listopadu mogao predstaviti TV pod svojim brendom

0
amazon-bi-u-listopadu-mogao-predstaviti-tv-pod-svojim-brendom

[Izvor: Amazon] Amazon bi u listopadu mogao predstaviti televizor pod svojim brendom. To bi bio korak dalje u nastojanju tvrtke iz Seattle da dohvati veći dio kolača u televizijskom segmentu, od proizvodnje emisija do projektiranja hardvera.
U listopadu bismo mogli vidjeti televizore s ugrađenim Fire TV softverom koji se prodaju isključivo putem Amazona, objavio je Insider, pozivajući se, naravno, na insiderske informacije.
Riječ je o televizorima veličine ekrana između 55 i 75 inča, ali prema glasinama Amazon ih ne bi proizvodio sam. To bi za njega, navodno, radili drugi proizvođači televizora poput TCL-a. Sličan model suradnje Amazon je uspostavio s Amazon Basics televizorima koji su se prodavali isključivo u Indiji.
Ako se ove najave pokažu točnima, bilo bi to prvi put da Amazon u Sjedinjenim Državama predstavi televizore pod vlastitim brendom i vlastitim dizajnom. Ono što nije jasno je hoće li Amazon ponuditi televizore niže klase ili uređaje više klase za potrošače u SAD-u.
Trenutačno je Amazon na američkom tržištu u području televizije fokusiran na partnerstvo s Best Buyom i izradu jeftinih Toshibinih i Insignija TV-a sa softverom Fire TV, iako oni nisu pod Amazonovim brendom.
Alexa i Fire TV u jednom paketu
S obzirom na to da Amazon Fire Stick i drugi Fire TV uređaji nisu pretjerano skupi, nameće se pitanje postoji li uopće potreba za “pravim” Amazon TV-om, pogotovo zato što većina pametnih televizora ima podršku za usluge poput Amazon Prime Videa. No, televizor koji sadrži softver Alexa i Fire TV u jednom paketu mogao bi biti jako privlačan američkim potrošačima.
S obzirom na Amazonovo ogromno tehnološko i poslovno iskustvo, mogli bismo zaključiti da se s partnerima ugovara proizvodnja kvalitetnih pametnih televizora po razumnim cijenama. Na primjer, Amazon bi mogao ponuditi mini-LED set koji bi konkurirao Samsungu, TCL-u i Hisenseu s cijenom ispod 900 dolara ili čak manjoj od 800 dolara, piše portal Tomsguide.com.
S obzirom na to da Amazon svoje hardverske i TV ambicije često drži u tajnosti, trebat će pričekati kako bismo vidjeli jesu li ove informacije točne.Advertisement