skip to Main Content
Amazon će tehnologije za dostavne robote razvijati u Helsinkiju
Amazon-ce-tehnologije-za-dostavne-robote-razvijati-u-helsinkiju

Amazon je u četvrtak objavio da novu tehnologiju za svoja autonomna dostavna vozila planira razvijati u Helsinkiju u Finskoj.
U postu objavljenom na korporativnom blogu najavljeno je osnivanje Razvojnog centra u kojem će dvadesetak inženejra raditi na razvoju podrške za Amazon Scout (scout je izviđač na engleskom), električnog robota za autonomnu dostavu koji se testira ne četiri lokacije u Sjedinjenim Američkim Državama.
Jedan od ključnih ciljeva je razvoj 3D softvera koji “simulira složenost stvarnog okruženja” i osigurava da se “Scout može sigurno kretati prilikom isporuke”, navodi se u postu.
Razvojni tim će s vremenom rasti, a trenutno je hokud na inženjerima s područja robotike i tehnologije autonomnih sustava.
Osnivanje novog razvojnog centra u Helsinkiju najavljeno je pola godine nakon što je objavljeno da je Amazon kupio lokalnu tvrtku za 3D modeliranje Umbra, koja ima urede u SAD-u i u azijsko-pacifičkoj regiji, navodi LinkedIn. Tvrtka Umbra osnovana je 2006. godine, a prije akvizicije Umbra je nprema izvješćima od investitora prikupila 3,4 milijuna dolara.
“Umbra potiče 3D grafičke dizajnere i inženjere da kreiraju, optimiziraju, dijele i pregledavaju svoja rješenja u stvarnom vremenu na gotovo svakom uređaju”, navodi  Umbra na svojoj LinkedIn stranici. “Kao već desetak godina etablirani standard za optimizaciju grafike u industriji igara, Umbra sada, koristeći složene 3D modele, ubrzano redefinira standarde vizualizacije za sve industrijske ekosustave.”
Razvojni centar u Helsinkiju surađivat će s  Amazonovim timovima u istraživačkom i razvojnom laboratoriju Amazon Scout u Seattlu, kao i timovima u Tubingenu u Njemačkoj i Cambridgeu u Velikoj Britaniji, gdje Amazon već nekoliko godina razvija bespilotne letjelice.
Scout je autonomni robot za dostavu paketa. Velik je poput omanjeg frižidera, a jreće se pločnikom. Amazoin tvrdi da prilikom kretanja uspješno izbjegava pkešake i životinje. Scout prepoznaje korisnikovu adresu i kada stigne na odredište poklopac se otvara kako bi korisnik preuzeo poaket.

20

Vezani članci

Prvi bitcoin bankomat u Sarajevu

Prvi bitcoin bankomat u Sarajevu

Glavni grad Bosne i Hercegovine dobio je prvi bitcoin bankomat koji je otvoren u centru Sarajeva, u Kranjčevićevoj ulici. Iza...

Back To Top
Search