skip to Main Content
Amazon omogućio plaćanje dlanom u svojim trgovinama
Amazon-omogucio-placanje-dlanom-u-svojim-trgovinama

Amazon je u utorak predstavio sustav Amazon One koji povezuje otisak dlana s kreditnom karticom. Tako korisnik može postaviti ruku iznad senzora kako bi ušao u trgovinu Amazon Go u kojima nema blagajni. Uz pomoć kamera i senzora prati se što kupci uzimaju s polica i vraćaju, a na izlasku se ceh naplaćuje izravno s kreditne kartice. Do sada je bilo uobičajeno da se u trgovine ulazi pomoću koda na pametnom telefonu koji je povezan s kreditnom karticom.
Plaćanje dlanom bit će dostupno u dvije trgovine Amazon Go u Seattleu, a tvrtka u predstojećim mjesecima planira tu mogućnost proširiti na ostale trgovine u Seattleu, San Franciscu, New Yorku i Chicagu. Amazon planira ponuditi sustav i drugim trgovcima, a možda i drugim mjestima koja imaju potrebu za naplatnim sustavima poput ureda i stadiona.
Dilip Kumar, potpredsjednik Amazona za fizičku maloprodaju i tehnologiju, rekao je za CNN Business da su na sustavu Amazon One radili daleko prije pandemije. No, trenutak bi mogao ići u prilog Amazonu. Kupci bi mogli brzo prihvatiti takvu beskontaktna tehnologija ulaska i plaćanja, baš kao i tvrtke koje traže što kvalitetnija tehnološka rješenja koja bi im olakšala da se nose s pandemijom.

45

Vezani članci

Back To Top
Search