Američki Concentrix dolazi u BiH, spaja se s Webhelpom

0
Concentrix Corporation (NASDAQ: CNXC), vodeći globalni provajder usluga i tehnologija korisničkog iskustva (CX), objavio je da je zatvorio svoju kombinaciju s Webhelpom i da je integracija dvije kompanije u toku. Dok kombinovana kompanija finalizira svoj stalni naziv, ona će poslovati pod trgovačkim imenom Concentrix + Webhelp.
 
Ova kombinacija dodatno pozicionira Concentrix + Webhelp kao globalnog CX lidera, sa proširenim opsegom generativnih AI rješenja, digitalnih mogućnosti i usluga visoke vrijednosti. Također jača svoju CX vrijednost od kraja do kraja, s jednim od najsnažnijih, dobro izbalansiranih globalnih otisaka u industriji kako bi pomogao najboljim svjetskim brendovima da transformišu iskustva kupaca i postignu svoje poslovne ciljeve.
 
– Uzbuđen sam što ćemo zajedno krenuti na ovo novo putovanje i vjerujem da smo, uz naše kombinovane snage, u jedinstvenoj poziciji da redefiniramo industriju i dizajniramo, gradimo i vodimo budućnost CX-a za naše nevjerovatne i cijenjene klijente. Želim da se zahvalim našim game changer-ima širom svijeta koji su ovo omogućili. Zaista
mi je čast da radim sa tako raznolikim i talentovanim timom – rekao je Chris Caldwell, izvršni direktor Concentrix + Webhelp.
 
Kompanija također pozdravlja dva nova člana u odboru direktora, Olivier Duha i Nicolasa Gheysensa. Olivier je preduzetnik, filantrop, suosnivač i bivši izvršni direktor Webhelpa i obavljat će funkciju potpredsjednika odbora. Nicolas je partner u Groupe Bruxelles Lambert (GBL), najvećem dioničaru kompanije nakon kombinacije Concentrix
 
+ Webhelp, i sa sobom donosi bogato investicijsko i iskustvo u radu odbora, podržavajući rast velikih i uspješnih preduzeća širom Evrope.
 
– Sretni smo što smo našem odboru dodali tako jake vještine s dubokim iskustvom u industriji korisničkog iskustva. Uz dodatak Oliviera i Nicolasa, proširujemo našu međunarodnu ekspertizu u vođenju velikih, složenih multinacionalnih kompanija na uspješnom putu rasta – rekla je Kathryn Marinello, predsjednica odbora Concentrixa.
 
Ova kombinacija je prekretnica, koja okuplja dva priznata lidera na tržištu sa komplementarnim kulturama, otiskom, mogućnostima i vizijom rasta u više od 70 zemalja.
 
Pri zatvaranju transakcija je procijenjena na približno 4 mlrd USD, uključujući neto dug.