Apple će godišnjim revizijama poticati partnere na dekarbonizaciju

apple-ce-godisnjim-revizijama-poticati-partnere-na-dekarbonizaciju

Appleovi proizvodni partneri ubuduće će sudjelovati u godišnjim revizijama kako bi se pratio njihov napredak u dekarbonizaciji proizvodnih procesa. Apple, naime, teži da postane ugljično neutralan u cijelom globalnom opskrbnom lancu. Kompanija iz Cupertina tvrdi da su njegove globalne korporativne operacije ugljično neutralne od 2020. i potiče svoje partnere u globalnom opskrbnom lancu da učine isto.

Proizvodni partneri bit će ubuduće pod jačim pritiskom da ograniče svoje emisije stakleničkih plinova koje nastaju u proizvodnim procesima koji su povezani s Appleom. Američka kompanija navodi da želi raditi s partnerima koji su posvećeni smanjenju emisija stakleničkih plinova i ostvaruju mjerljiv napredak u dekarbonizaciji.

Apple partnere potiče i na primjenu energije iz obnovljivih izvora te navodi da se više od 200 dobavljača, koji predstavljaju više od 70 posto izravne potrošnje energije u proizvodnji, već obvezalo na korištenje zelene energije poput vjetra ili sunca prilikom proizvodnje Appleovih proizvoda.

“Borba protiv klimatskih promjena jedan je od Appleovih najhitnijih prioriteta, a s ovakvim postupcima potvrđujemo da to nisu samo riječi”, rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook. “Radujemo se nastavku partnerstva s našim dobavljačima kako bismo Appleov lanac opskrbe do 2030. godine učinili ugljično neutralnim. Appleovo djelovanje protiv klimatskih promjena nije ograničeno na samu kompaniju – odlučni smo poticati promjene u daleko širem obimu.”

Iako je svrha godišnjih revizija da se dobavljači usredotoče na posao koji im predstoji, Apple je najavio da će osigurati besplatne resurse za e-učenje i edukativne tečajeve uživo kroz svoj Clean Energy Programm, te da će sa svojim proizvodnim partnerima surađivati kako bi pronašli načine da njihove prakse budu održivije.

“Više od 150 predstavnika dobavljača sudjelovalo je u treninzima uživo samo ove godine”, priopćila je američka kompanija. “Apple planira donirati resurse za stvaranje prve javne besplatne platforme za obuku tvrtki iz različitih industrija, kako bismo osigurali da tvrtke raznih veličina – u Appleovom opskrbnom lancu i šire – imaju pristup resursima potrebnim za ubrzani prijelaz na potpuno čistu energiju i ugljičnu neutralnost.”

Izvan svog opskrbnog lanca, Apple se obvezao na financiranje izgradnje nekoliko velikih solarnih i vjetro projekata u Europi, snage 30 MW do 300 MW. Time bi ispunio svoj cilj da generira dovoljno energije iz obnovljivih izvora za napajanje svih Appleovih uređaja koji su u upotrebi u Europi, te svih korporativnih ureda, maloprodajnih trgovina i podatkovnih centara koje ima na “starom kontinentu”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top