Apple Event 2023: Kako gledati predstavljanje iPhone 15

0

Apple će najaviti nove modele iPhone-a tokom svoje prezentacije „Wonderlust“ u utorak u 10:00 po pacifičkom vremenu (13:00 u New Yorku, 18:00 u Londonu, 19:00 u Parizu), a događaj ćete moći pratiti ovdje.Priča se da će Apple predstaviti sljedeću generaciju iPhone modela – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. I ovoga puta, kompanija bi mogla zamijeniti nehrđajući čelik titanijumom za “Pro” modele.

Titanijumski okviri bi pružili nekoliko prednosti. Kao rezultat toga, uređaji bi mogli biti lakši, a okviri oko ekrana bi mogli izgledati nešto tanji. Naravno, također bi izgledao drugačije od iPhonea 14 Pro – ali nećemo znati kako izgleda prije Appleove konferencije.

Što je još važnije, Apple će zamijeniti svoj vlasnički Lightning port za standardniji USB-C port zbog EU regulative. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Apple predstaviti ovu promjenu – i kako će budući kupci iPhonea reagirati na ovu promjenu.

Osim lansiranja ovog proizvoda, Apple bi također mogao iskoristiti ovu priliku da predstavi novi Apple Watch jer kompanija voli da osvježava Apple Watch jednom godišnje. Detalji su još uvijek tanki na ovoj fronti.

Konačno, Apple bi mogao ukratko govoriti o Vision Pro jer iPhone događaj obično privlači veliku pažnju. Kompanija i dalje očekuje lansiranje svojih VR slušalica sljedeće godine.

Prenos uživo možete gledati direktno na ovoj stranici, jer Apple prenosi svoju konferenciju na YouTube-u. Samo treba da pritisnete dugme za reprodukciju na YouTube plejeru.

Ako imate Apple TV, možete otvoriti TV aplikaciju i potražiti odjeljak “Apple Special Event”. Omogućuje vam prijenos današnjeg događaja i ponovno gledanje starih.

A ako nemate Apple TV i ne želite da koristite YouTube, kompanija vam također omogućava prijenos događaja uživo iz odjeljka Apple Events na svojoj web stranici. Ovaj video feed radi u svim glavnim pretraživačima — Safari, Mozilla Firefox, Microsoft Edge i Google Chrome.