Apple prestaje da prodaje Apple TV HD nakon 7 godina

Apple TV HD, ranije poznat kao Apple TV 4th Gen, ukinut je 7 godina nakon predstavljanja u septembru 2015., ostavljajući Apple TV 4K kao najjeftiniju opciju.

Apple TV HD sa A8 čipom bio je prvi uređaj sa tvOS-om, Apple-ovim TV operativnim sistemom. Slijedili su ga Apple TV 4K u septembru 2017., Apple TV 4K (2. Gen) u maju 2021. i Apple TV 4K (3. Gen) ove sedmice (dostupan od novembra).

Podržava do 1080p, ali ne i bilo koji oblik HDR ili Dolby Atmos. Počeo je na tvOS 9 2015. godine, nedavno je ažuriran na tvOS 16, a očekuje se da će dobiti i naknadna ažuriranja za tvOS 16.x. Šta se dešava nakon toga, sada je nejasno kada je zvanično ugašen.

U 2015. godini cijena za Apple TV 4th Gen je bila 149 USD za 32GB i 199 USD za verziju od 64GB, tako da je Apple TV hardver zapravo postao jeftiniji tokom godina, sada počevši od 129 USD za verziju od 64GB.

Čini se da ukidanje Apple TV HD-a implicira da je Apple promijenio svoju TV strategiju kako bi se fokusirao na premium uređaje. Kompanija je navodno odustala od planova za lansiranje Apple TV ključa što vjerujemo da je ispravna odluka .

Apple TV HD više nije dostupan u Appleovim online trgovinama, ali ćete ga možda i dalje moći pronaći u fizičkim Apple i partnerskim trgovinama dok se zalihe ne potroše.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top