skip to Main Content
Atos razvio portfelj rješenja za dekarbonizaciju
Atos-razvio-portfelj-rjesenja-za-dekarbonizaciju

Atos je dodatno proširio svoju suradnju s Amazon Web Services (AWS) kako bi tvrtkama omogućio napredak na njihovom putu dekarbonizacije. Radi se o portfelju rješenja razvijenih na AWS-u u sklopu Atos MyCo2Compassa. Atos MyCO2Compass kalkulator emisije ugljika prvo je rješenje koje se razvija kao dio višegodišnjeg odnosa između AWS-a i Atosa.

Kalkulator će omogućiti učinkovito mjerenje i upravljanje emisijama ugljika u IT i poslovnim okruženjima kao što su prostor, vozni park, putovanja i radna snaga. Sadržavat će unaprijed definirane skupove podataka specifične za pojedine industrije, što će klijente poštedjeti muke kretanja od nule kada je u pitanju mjerenje emisije. Ovi uvidi temeljeni na podacima omogućit će donošenje informiranih odluka, a kalkulator će biti dostupan putem AWS Marketplace.

Dekarbonizacija u dva koraka

Sve veći broj prirodnih katastrofa izazvanih klimatskim promjenama stavlja naglasak na klimatsku krizu u kojoj se nalazimo, a ipak, istraživanja pokazuju da manje od 40 posto tvrtki ima plan za dekarbonizaciju svog poslovanja. Kako bi pomogao tvrtkama u poduzimanju mjera, Atos podupire njihov put ka dekarbonizaciji pristupom u dva koraka.

Prvi korak je migracija IT radnih opterećenja na AWS čime mogu smanjiti količinu ugljika koju proizvedeni njihova IT infrastrukture za 80 -90 posto, a drugi je iskorištavanje mogućnosti AWS-a za ubrzavanje i inoviranje digitalne transformacije kako bi se podržalo ostvarivanje cilja nulte emisije.

Kako bi pomogao klijentima na ovom putu, Atos Digital Decarbonization Assessment (DDA) može pomoći u analizi razine zrelosti poslovanja u vezi s dekarbonizacijom za cijeli opseg IT-a. Pruža prilagođeni plan za dekarbonizaciju, uključujući konkretne radnje potrebne za postizanje održive dekarbonizacije informacijskih tehnologija tvrtke. DDA je dostupan putem AWS Marketplace.

Kroz ovu suradnju, Atos i AWS jačaju svoj 10-godišnji odnos kombinirajući svoju stručnost u sveobuhvatnim digitalnim rješenjima baziranim na oblaku. S više od 8000 AWS akreditacija i 2700 formalnih AWS certifikata, Atos je pokazao opsežno iskustvo u pružanju konzultantskih, profesionalnih i upravljanih usluga velikom broju AWS klijenata.

Atos i AWS nedavno su govorili o Atosovim rješenjima za dekarbonizaciju i evoluciji njihovog odnosa na Atosovom samitu Tech for Climate Summit na konferenciji COP27 u Sharm-El-Sheiku.

94

Vezani članci

Back To Top
Search