Atos razvio portfelj rješenja za dekarbonizaciju

atos-razvio-portfelj-rjesenja-za-dekarbonizaciju

Atos je dodatno proširio svoju suradnju s Amazon Web Services (AWS) kako bi tvrtkama omogućio napredak na njihovom putu dekarbonizacije. Radi se o portfelju rješenja razvijenih na AWS-u u sklopu Atos MyCo2Compassa. Atos MyCO2Compass kalkulator emisije ugljika prvo je rješenje koje se razvija kao dio višegodišnjeg odnosa između AWS-a i Atosa.

Kalkulator će omogućiti učinkovito mjerenje i upravljanje emisijama ugljika u IT i poslovnim okruženjima kao što su prostor, vozni park, putovanja i radna snaga. Sadržavat će unaprijed definirane skupove podataka specifične za pojedine industrije, što će klijente poštedjeti muke kretanja od nule kada je u pitanju mjerenje emisije. Ovi uvidi temeljeni na podacima omogućit će donošenje informiranih odluka, a kalkulator će biti dostupan putem AWS Marketplace.

Dekarbonizacija u dva koraka

Sve veći broj prirodnih katastrofa izazvanih klimatskim promjenama stavlja naglasak na klimatsku krizu u kojoj se nalazimo, a ipak, istraživanja pokazuju da manje od 40 posto tvrtki ima plan za dekarbonizaciju svog poslovanja. Kako bi pomogao tvrtkama u poduzimanju mjera, Atos podupire njihov put ka dekarbonizaciji pristupom u dva koraka.

Prvi korak je migracija IT radnih opterećenja na AWS čime mogu smanjiti količinu ugljika koju proizvedeni njihova IT infrastrukture za 80 -90 posto, a drugi je iskorištavanje mogućnosti AWS-a za ubrzavanje i inoviranje digitalne transformacije kako bi se podržalo ostvarivanje cilja nulte emisije.

Kako bi pomogao klijentima na ovom putu, Atos Digital Decarbonization Assessment (DDA) može pomoći u analizi razine zrelosti poslovanja u vezi s dekarbonizacijom za cijeli opseg IT-a. Pruža prilagođeni plan za dekarbonizaciju, uključujući konkretne radnje potrebne za postizanje održive dekarbonizacije informacijskih tehnologija tvrtke. DDA je dostupan putem AWS Marketplace.

Kroz ovu suradnju, Atos i AWS jačaju svoj 10-godišnji odnos kombinirajući svoju stručnost u sveobuhvatnim digitalnim rješenjima baziranim na oblaku. S više od 8000 AWS akreditacija i 2700 formalnih AWS certifikata, Atos je pokazao opsežno iskustvo u pružanju konzultantskih, profesionalnih i upravljanih usluga velikom broju AWS klijenata.

Atos i AWS nedavno su govorili o Atosovim rješenjima za dekarbonizaciju i evoluciji njihovog odnosa na Atosovom samitu Tech for Climate Summit na konferenciji COP27 u Sharm-El-Sheiku.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top