Best Buy prestaje prodavati Blu-ray i DVD diskove u 2024. godini

Jedan od najvećih američkih tehnoloških trgovačkih lanaca, Best Buy, prestat će prodavati Blu-ray i DVD diskove u 2024. godini.

Također, Best Buy planira obustaviti i prodaju fizičkih primjeraka video-igara.

Skora smrt fizičkih formata čini se neminovnom. Na tržištu se pojavljuje sve manje Blu-ray playera, dok je, primjerice, Disney, u Australiji već obustavio prodaju fizičkih diskova.

Sudeći prema poslovnim planovima Best Buya, smrt će, također, biti brza.

Iako detalji nisu službeno objavljeni, američka kompanija trebala bi prestati prodavati Blu-ray i DVD diskove i fizičke primjerke video-igara već do kraja prvog kvartala iduće godine.

Situacija na tržištu Europe s ponudom i prodajom Blu-ray i DVD izdanja je za sada stabilna iako ne sumnjamo da u bliskoj budućnosti slijedi isti scenario.

Stoga, ako želite imati vaše omiljene filmove u fizičkom obliku, vrijeme vam je da ih nabavite u jednom od ovih formata dok ih ima još na tržištu. Ovo se posebno odnosi na TV serije koje i tako ne izlaze u velikim tiražima.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top