skip to Main Content
Da li se Apple udružuje s Hyundaijem na razvoju električnog automobila?
Da-li-se-apple-udruzuje-s-hyundaijem-na-razvoju-elektricnog-automobila?

Dionice južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai porasle su u petak nakon što je predstavnik kompanije rekao da je proizvođač automobila u preliminarnim pregovorima s Appleom o partnerstvu za proizvodnju električnog automobila.

Hyundaijeve dionice porasle su čak 20% – dodajući 6,54 €milijardi na tržišnu vrijednost kompanije – najveći jednodnevni skok od 1988.

Ali, kompanija se za nekoliko sati povukla od te izjave, rekavši novinarima da je njen predstavnik pogriješio i da su joj se obratili brojni potencijalni neimenovani partneri o saradnji na električnim vozilima.

Hyundai je možda imenovanjem kompanije ugrozio bilo kakav odnos koji se nadao uspostaviti s Appleom, izvijestio je Bloomberg, ističući da tehnološki gigant sa sjedištem u Kaliforniji iz Cupertina ima sklonosti prema tajnosti oko budućih proizvoda i partnerstava. Apple do sada nije želio komentirati izvještaj Hyundaija.

Istina ili ne, vrtoglavi par izjava iz Hyundaija samo su pravac u toku jedne decenije ponovnih glasina i izvještaja koji se tiču ​​Apple-ovih ambicija u automobilskom sektoru.

133

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search