skip to Main Content
Digitalna transformacija je velika prilika za građevinsku industriju
Digitalna-transformacija-je-velika-prilika-za-gradjevinsku-industriju

Digitalna transformacija kratkoročno je velika prilika za građevinsku industriju, pokazalo je globalno istraživanje tvrtke InEight, specijalizirane za softverska rješenja u građevinskoj industriji.
Više od 70 posto ispitanika smatra da je digitalna transformacija (prvenstveno analitika podataka, umjetna inteligencija i strojno učenje) u iduće tri godine najveći izvor prilika za njihove tvrtke.
Ispitanici očekuju da će poboljšanja najviše doprinijeti tome da se projekti realiziraju na vrijeme i u okviru predviđenih proračuna. Nešto više od 60 posto vlasnika i 50 posto izvođača kaže da se u posljednje tri godine povećao broj projekata završenih u roku ili čak prije roka. Također, 56 posto vlasnika i 51 posto izvođača potvrđuje da je povećan broj projekata koji su realizirani u okviru planiranog proračuna.
Ohrabrujuće je da su ispitanici uvjereni da će se takav trend nastaviti: 83 posto ih je sigurno da će projekte završiti u zadanom roku, a 82 posto da će to učiniti unutar planiranog proračuna. Istraživanje je također pokazalo da je kod projekata koji probiju proračun prosječna stopa “proboja” na globalnoj razini 20 posto planiranog iznosa.
Ako uspoređujemo zemljopisne razlike, primjetno je da tvrtke iz azijsko-pacifičke regije prednjače po interesu, ulaganjima i vjeri u utjecaj novih tehnologija. Na primjer, među tvrtkama iz azijsko-pacifičke regije više je onih koje smatraju da su tehnologije digitalne transformacije presudne za njihov uspjeh u sljedeće tri godine nego što je to među tvrtkama iz Europe i Amerike.
Jake Macholtz, izvršni direktor tvrtke InEight, rekao je da istraživanje na dugoročni digitalni razvoj građevinske industrije: “Mnogi ispitanici potvrdili da ulažu ili planiraju znatna ulaganja u digitalnu transformaciju”.
“S obzirom na to, nije pitanje postoji li podrška za digitalizaciju u građevinskoj industriji – već neko vrijeme svi znamo da je odgovor potvrdan. Pravo pitanje je kako to najbolje primijeniti”, poručio je Macholtz.

36

Vezani članci

Back To Top
Search