DISTI dobio status Apple Authorized Reseller za poslovne korisnike na tržištu BiH

0

Ovom autorizacijom prepoznaje se predanost kompanije DISTI rješenjima za poslovne korisnike. DISTI je sada jedan od odabranih Apple Autoriziranih Prodavača u BiH, čime se dodatno jača pozicija kompanije kao jedne od vodećih privatnih sistem integratorskih kompanija u domaćem vlasništvu na ICT tržištu BiH.

 

Osvrnuvši se na ovaj uspjeh, Eldin Kunto, direktor kompanije DISTI, izjavio je:“Status Apple Autoriziranog Prodavača nam omogućava da maksimiziramo investicije naših klijenata u Apple ekosistem. S pristupačnim, sigurnim, korisnički prijateljskim i inovativnim proizvodima i uslugama, DISTI sada može zaista pomoći kompanijama da unaprijede Digital First strategije nastupa na tržištu. Uz našu postojeću ponudu NOC centra i tehničke podrške, razumijemo koliko je bitno da naši klijenti mogu da se oslone na pravog partnera. U tom kontekstu vidimo i rad sa Appleovim izvrsnim rješenjima usmjerenim prema klijentima i mi smo spremni da im pružimo transformacijska rješenja na Apple platformi”, kaže Kunto.

Svojim partnerima osim usluge B2B prodaje DISTI nudi i opciju otkupa “staro za novo” kako bi se osiguralo da u svakoj fazi životnog ciklusa budemo savršeno pozicionirani da pomognemo našim klijentima u usvajanju najnovijih tehnologija.

“Već više od 20 godina uspješno dokazujemo da je tehnologija više od alata – ona je most koji spaja ideje i mogućnosti. Naša predanost kontinuiranom usavršavanju i praćenju najnovijih trendova omogućuje nam da stvaramo rješenja koja su u korak s budućnošću, dok istovremeno pružamo besprijekornu podršku kako bismo našim klijentima omogućili ostvarenje njihovih vizija”, objasnila je izvršna direktorica kompanije Fernala Sejmen-Banjac.

Iz kompanije su iskoristili priliku i da se zahvale poslovnim partnerima koji su podjednako zaslužni za ovaj uspjeh.

Čime se bavi kompanija DISTI

Kako bi ostale konkurentne u današnjoj digitalnoj ekonomiji, kompanije se oslanjaju na brojne dobavljače kao i proizvođače opreme i kompleksna softverska rješenja, što na kraju povećava potrebu za centralizovanim upravljanjem i podrškom. S obzirom na raznoliko tehnološko okruženje, samo kompanije sa najvećim IT budžetima i velikim IT timovima imaju sposobnost da ispune zahtjeve tržišta.

DISTI pomaže kompanijama da prevaziđu ovaj izazov tako što pruža IT podršku za širok spektar dobavljača, servisa i tehnologija na svim nivoima, preuzimajući teret sa njihovog poslovanja. Kroz uslugu centralizovane podrške 16/8 ili 24/7, osmišljenu kako bi poboljšala kvalitetu usluge i zadovoljstvo klijenata, tim za podršku slijedi najbolje prakse prilikom pružanja podrške i rješenja. Rezultat koji dobijete je smanjenje rizika za IT i poslovanje, te poboljšana dostupnost IT servisa.

Šta možete očekivati od DISTI-ja

  • One-Stop-Shop za sve zahtjeve klijenata za uslugama podrške, implementacije i savjetovanja, uključujući i treće strane.

  • Fleksibilne opcije usluga kroz mjesečno plaćanje ili plaćanje po pozivu.

  • Neprekidna, mjerljiva poboljšanja zahvaljujući proaktivnoj podršci u realnom vremenu.

  • Vrhunski industrijski standardi na svim nivoima akreditovani od najprestižnijih ICT instanci.

Za više informacija o DISTI ponudi, rješenjima i uslugama kontaktirajte ih putem mail adrese disti@disti.ba ili broja telefona 033 716 500.