DOK-ING vojno diplomatskom zboru predstavio svoje robotske sustave

Cilj posjeta DOK-ING-u je promoviranje hrvatske obrambene industrije [Izvor: DOK-ING]

U organizaciji MORH-a, u sklopu godišnjih aktivnosti, vojno diplomatski zbor akreditiran u RH posjetio je DOK-ING. Cilj posjeta DOK-ING-u i drugim hrvatskim proizvođačima opreme u području sigurnosti i obrane je promoviranje hrvatske obrambene industrije. Vojni izaslanici jedanaest zemalja upoznali su se s DOK-ING-ovim robotskim i autonomnim sustavima i opremom posebne namjene za vojnu inženjeriju, nuklearnu kemijsku biološku i radiološku zaštitu, krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo.

U posjeti su bili vojni izaslanici Republike Austrije, Republike Bugarske, Narodne Republike Kine, Republike Kosova, Kraljevine Nizozemske, Savezne Republike Njemačke, Republike Poljske, SAD-a, Republike Srbije, Republike Turske, Republike Zambije te pripadnici MORH-a.“DOK-ING je svoje strojeve isporučio u četrdesetak zemalja. Drago nam je kada nas se posjeti na našem zagrebačkom Žitnjaku gdje se odvija i sam razvoj i proizvodnja naših robotskih sustava, gdje se suštinski vidi i osjeti žila kucavica našeg laboratorija inovacija iza kojeg stoje vrhunski inženjeri i stručnjaci proizašli iz hrvatskih fakulteta, većinski FER-a i FSB-a”, rekao je Mislav Manda, direktor prodaje DOK-ING-a.

“Vojnim izaslanicima smo prezentirali cjeloviti asortiman robotskih i autonomnih sustava koji svoju namjenu pronalaze u aplikacijama gdje su ljudski život i imovina izložena rizicima. Također bih istaknuo kako DOK-ING svoj proizvodni portfelj razvija u suradnji s krajnjim korisnicima koristeći iskustva i znanja stručnjaka iz područja sigurnosti i obrane. Kontinuirano pratimo te implementiramo svjetske trendove u razvoju robotike i umjetne inteligencije u stvaranju novih aplikacija, a sve u skladu s DOK-ING-ovim motom Don’t send a man to do a machine’s job“, dodao je Manda.

Doajen vojno diplomatskog zbora, pukovnik Guido Altendorf koji u Hrvatskojnpredstavlja Bundeswehr, zahvalio na gostoprimstvu i istaknuo da je DOK-ING visoko tehnološka inovativna tvrtka koja ima sposobnosti inoviranja kompleksnih robotskih sustava za specijalnu namjenu, te da Hrvatska i DOK-ING imaju sposobnost i ekspertizu u protuminskom djelovanju koja može biti od velike pomoći Ukrajini.

>>DOK-ING u Poljskoj predstavio obrambeno-sigurnosni portfelj

>>DOK-ING na sajmu u Johannesburgu predstavio robotske strojeve za rudarstvo

>>DOK-ING predstavio stroj za gašenje požara u vrlo teškim uvjetima

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles