skip to Main Content
EK odobrila 86 mil. eura za razvoj širokopojasnog interneta u Hrvatskoj
Ek-odobrila-86-mil.-eura-za-razvoj-sirokopojasnog-interneta-u-hrvatskoj

Europska komisija odobrila je 86 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za osuvremenjivanje internetske infrastrukture u Hrvatskoj, objavio je glasnogovornik za klimu i energiju Tim McFee.
“Više od 86 milijuna eura uložit će se u dodatnu infrastrukturu širokopojasnog interneta u skladu sa strategijom Unije. Investicija će u ruralnim i prigradskim područjima Hrvatske omogućiti pristup brzom internetu u korist građana i lokalnih tvrtki”, rekao je McFee.
“Svi Europljani trebali bi imati stabilan i brz pristup internetskim uslugama. To se pokazalo posebice važno u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su se brojne aktivnosti preusmjerile na puni mrežni format. Smanjenje digitalnog jaza između urbanog i ruralnog stanovništva otvorit će prostor novim gospodarskim prilikama i potaknuti hrvatski socio-ekonomski razvoj”, poručila je europska povjerenica za koheziju i reform Elisa Ferreira.
Pristup brzom internetu trebao bi potaknuti rast poslovanja, proširiti poslovni potencijal i poboljšati produktivnost i konkurentnost. To će biti posebno važno za seoske obrte i mikropoduzeća, koja će po moći lakše pristupiti novim tržištima i imati koristi od e-usluga. Štoviše, vlada će moći proširiti e-usluge i sustave digitalnog obrazovanja, uključujući učenje na daljinu.

112

Vezani članci

Back To Top
Search