skip to Main Content
Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska potpisali novi petogodišnji ugovor
Ericsson-nikola-tesla-i-a1-hrvatska-potpisali-novi-petogodisnji-ugovor

Gordana Kovacevic i Miroslav Kantolic, ENT
Potpisivanjem novog petogodišnjeg okvirnog ugovora Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju. Ovim ugovorom Ericsson Nikola Tesla ostaje isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže A1 Hrvatska, objavili su iz ENT-a.
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom te istaknula veliki značaj strateške suradnje s A1 Hrvatska koja traje već 22 godine, odnosno od ulaska ovog inovativnog operatora na hrvatsko tržište.
„A1 Hrvatska je jedan od ključnih hrvatskih operatora zahvaljujući i našoj uspješnoj suradnji koju oduvijek karakterizira uvođenje novih rješenja i kreativnost u implementaciji suvremenih tehnologija. U mrežu A1 Hrvatska uvest ćemo globalno prepoznate Ericssonove proizvode iz domene radijskih pristupnih mreža. To će unaprijediti mobilnu mrežu našeg strateškog partnera i omogućiti pružanje novih usluga i funkcionalnosti temeljenih na 5G tehnologiji koja je ujedno i platforma za snažnu digitalnu transformaciju cijelog društva.“, kazala je Kovačević.
U srpnju 1999. A1 Hrvatska (tadašnji Vipnet) ulazi na hrvatsko tržište kao prvi privatni mobilni GSM(2G) operator s Ericssonom Nikolom Teslom kao strateškim partnerom. Zahvaljujući ovoj suradnji već 2004. godine u rad je puštena prva komercijalna 3G mreža u Hrvatskoj, a u ožujku 2012. godine i prva komercijalna LTE (4G) mreža u Hrvatskoj.
Strateška suradnja u 5G području
Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska objasnio je važnost suradnje u ovom ključnom trenutku za digitalizaciju Hrvatske.digitalna
„Zahvaljujući strateškom partnerstvu A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla već 22 godine donosimo najbolje iskustvo povezivosti i tehnološke inovacije na domaće tržište. Pred A1 Hrvatska je značajan investicijski ciklus u 5G tehnologiju koja je nužna podrška za gospodarski oporavak i razvoj digitalnog društva. Investicijska dinamika ovisi o uvjetima 5G dražbe od koje očekujemo da bude stimulativna za razvoj i stvaranje pozitivne investicijske klime. Ostajemo predani digitalizaciji Hrvatske izgradnjom najmodernije infrastrukture koja će omogućiti 4. industrijsku revoluciju.“, istaknuo je Dvorjančanský
Snaga Ericssonovog 5G portfelja nedavno je potvrđena i Gartnerovim izvještajem koji je Ericsson proglasio vodećim u 5G mrežnoj infrastrukturi za pružatelje komunikacijskih usluga, ističe Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1 Hrvatska u Ericssonu Nikoli Tesli. “Nova 5G mreža ponudit će otvorenu platformu za inovacije i niz novih poslovnih mogućnosti u različitim industrijama.“
Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska naglasio je važnost strateškog partnerstva dviju kompanija koje su potpisom ugovora osigurale korisnicima najmoderniju i sigurnu radio pristupnu tehnologiju.
Tomislav Makar i Jiri Dvorjancansky, A1 Hrvatska
Zelena rješenja
“Najviši standardi kvalitete u razvoju 5G infrastrukture podržat će napredno korisničko iskustvo i realizaciju mreža vrlo visokog kapaciteta na nacionalnom nivou. A1 stručnjaci spremni su graditi najmoderniju mrežu s kolegama iz Ericssona Nikole Tesle. Ispred nas su nevjerojatne mogućnosti i prilike za hrvatsko gospodarstvo i društvo“, kazao je Makar.
Kontinuirana briga o okolišu i održivom razvoju u fokusu su poslovanja obije kompanije pa A1 Hrvatska cijeni vrijednost Ericssonovog 5G portfelja koji je energetski najefikasniji na tržištu.
Rezultati suradnje ove dvije kompanije na „zelenim rješenjima“ prepoznati su već od ranije na međunarodnoj razini, a 2014. godine u Londonu su i nagrađeni – prestižnim priznanjem Global Telecom Business Award za implementaciju PSI sustava koji štedi energiju na baznim stanicama.

63

Vezani članci

Back To Top
Search