Ericsson Nikola Tesla

Kompanija Ericsson Nikola Tesla objavila je da je potpisala niz novih ugovora u segmentu digitalne transformacije društva te u području proširenja i modernizacije komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike vrijednih 3,1 milijun eura.

S Ministarstvom turizma i sporta RH ugovorena je suradnja u okviru projekta Hrvatski digitalni turizam – eTurizam. Razvojem i stavljanjem u funkciju mobilnih aplikacija te središnjeg portala, javnom sektoru omogućit će se učinkovitije planiranje, provođenje i praćenje turističkih politika, dok će se ostalim dionicima osigurati brže, kvalitetnije i jednostavnije poslovanje.

Kompanija nastavlja rad na modernizaciji Informacijskog sustava katastra i zemljišnih knjiga; te su s Ministarstvom pravosuđa i uprave RH te Državnom geodetskom upravom potpisani ugovori vezani uz nadogradnju, održavanje i nove izmjere.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave ugovorena je i nadogradnja te održavanje Jedinstvenog informacijskog sustava za nadzor nad provedbom Zakona o općem upravnom postupku te nadogradnja i održavanje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu.

Dio ugovorenih poslova je i u segmentu zdravstva, a iz kompanije ističu nastavak konsolidacije sustava zdravstvene informacijske infrastrukture CEZIH sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva. Nastavlja se i s proširenjem i modernizacijom komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike.