skip to Main Content
Eurofins lansirao alat za testiranje modula CI Plus 2.0

Eurofins Digital Testing najavio je podršku standardu CI Plus 2.0.

Kompanija sa sjedištem u Bristolu surađuje sa stručnjacima za CAM rješenja Twise, SMIT i SmarDTV na razvoju novog alata za testiranje modula dizajniranog za testiranje uređaja USB uslovnog pristupa (CAM) na usklađenost sa CI Plus 2.0 standardima.

Alat dovršava rješenje za certifikaciju kao podršku pokretanju usluga CI Plus 2.0.

„Platforma SMIT čipseta je spremna i uskoro će dovršiti certifikat CI Plus 2.0, mi ćemo i dalje doprinositi razvoju tehnologija CI Plus kao i prije“, rekao je Bingyu Xiang, generalni direktor CAM proizvoda, SMIT Holdings Limited.

Interes za CI Plus 2.0 za operatore počeo je rasti sa porastom aktivnosti širom svijeta kako se mjere prednosti standarda. Okvirni plan je krajem 2021. godine predložila Deutsche TV-platforma u Njemačkoj i u Indiji, Indijsko regulatorno tijelo za telekomunikacije (TRAI) objavilo je niz prijedloga o interoperabilnosti set-top box uređaja za usluge digitalnog TV emitiranja u zemlji koja preporučuje univerzalna aplikacija CI Plus 2.0.

“CI Plus 2.0. omogućavanje uređaja zasnovanih na USB-u logičan je kontinuitet za nas 2021. godine. Krajem prošle godine prošli smo prvu fazu demonstracijom proizvoda sa pouzdanim kupcem Satellite Live Content. Naš TV-Stick, kao iskustvo Direct-to-TV, sada je konkretan i spreman za upotrebu ”, rekao je Erik Gazzoni, direktor linije proizvoda Direct-to-TV u SmarDTV Technology i trenutni predsjednik CI Plus LLP. “Ovaj novi korak potvrđuje da je ekosistem zaista na putu za šire i masovnije usvajanje.”

Eurofins je ekskluzivni test partner za verziju 2.0 standarda, kojeg je imenovao CI Plus LLP.

52

Vezani članci

Back To Top
Search