FUJIFILM ‘DUVO Box’ HZK25-1000 nagrađen proizvodom godine na NAB 2023

0

Objektiv FUJINON HZK25-1000 Cine Box nagrađen je za najbolji ukupni proizvod u kategoriji CREATE na NAB 2023.

NAB Show je objavio pobjednike pete godišnje Nagrade za proizvod godine tokom ceremonije uživo održane 18. aprila na NAB Show-u u Las Vegasu, a Fujifilmov inovativni PL-Mount Cinema Box objektiv ponio je nagradu za najbolji ukupni proizvod u kategoriji CREATE među preko 60 prijavljenih.Tokom emisije, FUJIFILM Corporation je predstavila najnoviju mapu razvoja za “Duvo” seriju objektiva sa zumom za emitovanje kompatibilnih sa kamerama velikog formata, koji su postali mejnstrim iu radiodifuznoj i bioskopskoj industriji. S novom serijom Duvo, Fujifilm nastoji ponuditi optičke performanse koje proizvode prirodne snimke visoke definicije, dok istovremeno nudi veliko uvećanje zuma i kompatibilnost sa postojećim dodacima. U kratkom vremenu od lansiranja, ”Duvo Box” HZK25-1000 je već prihvaćen od strane mnogih kupaca zbog svoje sposobnosti da proizvede kinematografske vizualne izraze u stilu snimanja sličnom onom kod tradicionalnih objektiva za emitiranje.

Novi objektivi koji su ovog puta dodani u plan razvoja su standardni zum objektiv “HZK Standard” i širokokutni zum objektiv “HZK Portable”, oba u kategoriji prijenosnih objektiva. Slično kao kod Duvo HZK25-1000, ovi objektivi imaju Dual Format čipset, kompatibilan sa oba tipa velikih senzora koji se koriste kao mainstream u kinematografskoj industriji. Objektivi normalno podržavaju senzor Super 35 mm, a također postaju kompatibilni sa senzorima slike ekvivalentnim punom kadru uz korištenje ugrađenog ekspandera od 1,5x. Osim toga, novi objektivi su prilagođeni različitim stilovima snimanja, od ručnog snimanja, stativa ili uz korištenje druge posebne opreme. Prijenosni objektivi imaju za cilj ponuditi veće mogućnosti položaja kamere i omogućiti proizvodnju koja maksimalno koristi kino kamere.

Fujifilm će nastaviti da nudi proširenu liniju Duvo serije objektiva kako bi se zadovoljile potrebe za diverzifikacijom na čelu proizvodnje i planira plasirati prijenosnu Duvo seriju objektiva kao “Duvo Portable”, stvarajući kompletno rješenje za emitere i produkciju Kuće kao.

broadcastprome.com