Grupa međunarodnih investitora objavila je namjeru preuzimanja kompanije Datalab Tehnologije

0
grupa-medjunarodnih-investitora-objavila-je-namjeru-preuzimanja-kompanije-datalab-tehnologije

Grupa međunarodnih investitora putem luksemburške kompanije Rucio Investment objavila je namjeru preuzimanja 100 posto dionica kompanije Datalab Tehnologije koja se bavi razvojem usluga informacijske i komunikacijske tehnologije za kompanije. Grupu investitora predvodi Simon Kaluža, ističu iz kompanije.

Kompanija Rucio Investment namjerava preuzeti svih 2.189.884 dionice ljubljanske kompanije koje kotiraju na standardnoj kotaciji Ljubljanske berze. Luksemburška kompanija, koju zastupaju Kenneth Flanagan i Sebastien Denis, ponudu za preuzimanje objavit će najkasnije u roku od 30 dana, a najkasnije u roku od 10 dana, navodi se u namjeri preuzimanja objavljenoj na internetskim stranicama Ljubljanske berze.Datalab Tehnologija priopćio je da namjeru akvizicije podržava grupa međunarodnih investitora predvođenih Simonom Kalužom, koji će udružiti snage s osnivačem i direktorom Datalaba Andrejom Mertljeom, sadašnjim menadžmentom i zaposlenicima kompanije, koji su i dioničari.

Nakon uspješnog završetka preuzimanja očekuje se imenovanje Kaluže, kao predstavnika investicijske grupe, novim članom uprave Datalaba. Kaluža je svoje 30-godišnje iskustvo u sektoru skupio u Hermes Softlabu i njemačkom ICT divu SAP.

„Duboko vjerujemo u održivi rast i potencijal Datalaba. Udružit ćemo snage s Andrejom Mertljeom koji ima nevjerojatno poznavanje industrije i vizionarsko vodstvo”, napisao je Kaluža.

Cilj nam je stalno koristiti inovativna rješenja i osigurati da kvalitetna ICT poslovna oprema bude dostupna svima, pa i najmanjim kompanijma, rekao je Mertelj koji je uvjeren da će Datalab nakon preuzimanja nastaviti rasti i napredovati.

U planiranom preuzimanju sudjeluju i Ilirika, Jadek & Pensa, Kinstellar, AlbaCore i Odvjetničko društvo Dobravc – Tatalovič & Kač.

Datalab, s tradicijom dugom 25 godina, poznat je po svom rješenju Pantheon, za koje kažu da je broj jedan u regiji među poslovnim informacijskim sistemima u svom segmentu.

Fotografija: Delo


poslovnenovine.ba