A17 Bionic temeljen na 3nm procesu donijet će značajno povećanje performansi i trajanja baterije na liniji iPhone 15 Pro

a17-bionic-temeljen-na-3nm-procesu-donijet-ce-znacajno-povecanje-performansi-i-trajanja-baterije-na-liniji-iphone-15-pro

Apple se sprema uvesti velike promjene u liniju iPhonea 15 kasnije ove godine. Očekujemo četiri modela iPhonea 15, od kojih svaki ima Appleov Dynamic Island izrez na prednjoj strani. Međutim, Apple će ograničiti standardne modele kako bi zadržao distancu od ‘Pro’ modela. Najnovije informacije sugeriraju da će A17 Bionic čip u nadolazećim modelima iPhone 15 Pro biti proizveden u 3nm procesu koji će osigurati poboljšane performanse i bolji vijek trajanja baterije.

A17-Bionic

3nm A17 Bionic čip u modelima iPhone 15 Pro fokusirat će se na energetsku učinkovitost i performanse

Očekuje se da će modeli iPhone 15 Pro doći sa širokim rasponom ekskluzivnih značajki i promjena. Na primjer, nedavno je objavljeno da će uređaji imati kućište od titana za bolju izdržljivost. Sada, DigiTimes potvrđuje ranija izvješća da će Appleov A17 Bionic čip u liniji iPhone 15 Pro biti temeljen na TSMC-ovoj 3nm arhitekturi. Appleov potez da usvoji 3nm čip za iPhone dolazi nakon više od tri godine od lansiranja 5nm čipova.

Ako niste upoznati, što je manji broj nanometara u arhitekturi čipa, to je veća izvedba i duži vijek trajanja baterije. Od sada će modeli iPhone 15 Pro biti bolji što se tiče performansi i trajanja baterije u usporedbi s 5nm čipovima (A16 Bionic). Osim unutarnjih dijelova, Apple će također optimizirati softver za rad u kombinaciji s hardverom za idealne performanse.

Apple 3nm A17 Bionic čip u modelima iPhone 15 Pro

Osim performansi, Apple također intenzivno radi na dodatnim energetski učinkovitim čipovima. Na primjer, Apple također radi na svojim prilagođenim 5G modemima koji će biti proizvedeni u 4nm procesu. Uz čipove koji troše manje energije u različitim slučajevima, ukupno trajanje baterije iPhonea će se povećati. Imajte na umu da bi prvi Appleov interni 5G modem trebao stići s lansiranjem iPhonea SE 4.

Osim toga, standardni iPhone 15 modeli dolazit će s A16 Bionic čipsetom. Ovo je Appleov način da ‘Pro’ modeli budu superiorniji od osnovnih modela. Međutim, A16 Bionic će i dalje biti vrlo sposoban čip, i lako će se nositi sa svime što mu ponudite u zadatak. Unatoč tome, 3nm arhitektura kod A17 Bionic čipa, biti će superiorna, u odnosu na bilo koji drugi mobilni čip na tržištu.

Piše: D.M.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top