Skip to content

AMD se odlučio nasladiti Nvidijinoj muci s RTX 4090 karticom

amd-se-odlucio-nasladiti-nvidijinoj-muci-s-rtx-4090-karticom

S RTX 40 serijom, Nvidia je odlučila predstaviti novi 16-pinski (12VHPWR) konektor. Nažalost, Nvidijino novo 16-pinsko napajanje od 600 W je donijelo mnoge probleme. Tako su se korisnici na internetu žalili na probleme s pregrijavanjem, što je rezultiralo topljenjem konektora za napajanje. Nvidia je istraživala probleme i iznijela stav da se problem topljenja može pojaviti kada kabel za napajanje nije ispravno umetnut.

Stay safe this holiday season. @amdradeon pic.twitter.com/DOpg0f2qaP

— Sasa Marinkovic (@SasaMarinkovic) November 17, 2022

No, s druge strane, Saša Marinković, AMD-ov direktor marketinga, odlučio se našaliti s Nvidijom objavivši sliku na Twitteru. Slika prikazuje dva 8-pinska porta koja se nalaze na AMD-ovoj RX 7900 XTX kartici. AMD je time htio pokazati kako sa svojom RX 7900 serijom ostaje vjeran običnim 8-pinskim konektorima, tj. odlučili su se zna sigurnije rješenje.

It’s user error. There’s no issues

— JayFlea (@MrJeinomi) November 17, 2022

AMD samo mora paziti da njihova RX 7900 serija ne doživi iste probleme kao RTX 4090 kartica. U protivnom, moglo bi im biti krivo.pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept