skip to Main Content
Asus je otkrio sve detalje o svojoj ROG Ally prijenosnoj konzoli
Asus-je-otkrio-sve-detalje-o-svojoj-rog-ally-prijenosnoj-konzoli

Asus je prije nekoliko dana otkrio sve detalje o svojoj ROG Ally prijenosnoj konzoli. U pitanju je prijenosna gaming konzola s Windowsima 11 koju pokreće najnoviji AMD Ryzen procesor, točnije dva modela. Jedan model pokreće 6-jezgreni AMD Ryzen Z1 procesor, uparen sa 16 GB LPDDR5 RAM-a i 512 GB PCIe 4.0 M.2 SSD memorije (mogućnost proširenja microSD karticom zahvaljujući UHS-II microSD utoru), dok drugi model je isti po pitanju RAM-a i SSD-a, samo ga pokreće snažniji 8-jezgreni Ryzen Z1 Extreme procesor.

ROG Ally

Ekran je 7-inčni Full HD IPS s brzinom osvježavanja od 120 Hz i podrškom za AMD FreeSync Premium. Da bi konzola bila tiha i hladna, zaslužan je Zero Gravity Cooling System (sistem hlađenja s dvostrukim ventilatorima i bakrenom toplinskom cijevi). Baterija je 40 Wh, te bi trebala izdržati dva sata igranja zahtjevnih igara.

Tu je i mogućnost povezivanja eksterne grafičke kartice zahvaljujući ROG XG Mobile eGPU, dvostruki stereo zvučnici s podrškom za Dolby Atmos, USB 3.2 Gen2 Type-C priključak, Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2. Uređaj stiže s Windowsom 11 i Armoury Crate softverom, posebno skrojenim za prijenosnu konzolu.

Ono najbitnije – cijena. Cijena Asus ROG Ally iznosit će 700 dolara za model sa Z1 Extreme procesorom, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a. Prodaja uređaja u svijetu započet će 13. 6. 2023. godine. Drugi model s Ryzen Z1 procesorom, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a doći će u prodaju kasnije ove godine, odnosno u trećem kvartalu 2023. godine.pcchip.hr

58

Vezani članci

Back To Top
Search