Asusova greška uzrokovala je prestanak rada routera diljem svijeta

asusova-greska-uzrokovala-je-prestanak-rada-routera-diljem-svijeta

Ukoliko imate Asusov router i imate problema posljednjih nekoliko dana, niste jedini. Brojni korisnici Asusovih routera diljem svijeta na internetu su se požalili kako im je nakon nedavnog ažuriranja router otkazao poslušnost, odnosno, došlo je do problema s pristupom mreži. Srećom, Asus je relativno brzo priznao problem i otkrio što ga je uzrokovalo:

„Tijekom rutinskog sigurnosnog održavanja, naš tehnički tim otkrio je pogrešku u konfiguraciji datoteke s postavkama našeg poslužitelja, što bi potencijalno moglo uzrokovati prekid mrežne povezanosti na jednom dijelu routera“, objašnjeno je na Asusovoj Product Security Advisory stranici za podršku.

Asus se u obavještenju ispričao korisnicima i objavio korake koje vrijedi poduzeti. U pitanju je ponovno pokretanje routera ručno. Ako to ne uspije, spremite konfiguracijske postavke rutera, izvršite vraćanje na tvorničke postavke i ponovno učitajte konfiguracijsku datoteku. Ako ne možete pristupiti sučelju vašeg routera, možete držati tipku RESET 5-10 sekundi dok indikator napajanja ne počne treperiti. To znači da je proces resetiranja završen.

Međutim. nije precizno navedeno o kakvoj se tu grešci radilo da dođe do prekida routera diljem svijeta. Srećom, internet zajednica je tu. Neki su korisnici odlučili istražiti problem i prema redditoru TheDeviceMangler, problemi s pristupom mreži uzrokovani su Asus AiProtection datotekom.

„Kad su se routeri automatski ažurirali i primili oštećenu datoteku, počelo im je ponestajati prostora za datoteke i memorije te su se rušili. Ažuriranje firmvera to je gotovo u potpunosti popravilo, ali isto tako i jednostavno vraćanje routera na tvorničke postavke“, rekao je TheDeviceMangler.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top