Skip to content

Corsair K70 Max RGB: daleko bolja tipkovnica od originalnog modela

corsair-k70-max-rgb:-daleko-bolja-tipkovnica-od-originalnog-modela

Unatoč visokoj cijeni od 195 eura (iako ovu tipkovnicu možete nabaviti i po višoj i po nižoj cijeni), razina detalja, jedinstveni magnetski prekidači i visoka razina prilagodbe doprinose tomu da je Corsair K70 Max RGB model tipkovnice itekako vrijedan te cijene.

Dizajn i izgled tipkovnice

Corsair K70 Max RGB tipkovnica je s dvostrukim PBT tipkama, preklopnim nožicama i velikim mogućnostima što se tiče osvjetljenja. K70 Max RGB dolazi s većinom istih definirajućih značajki kao i njegov prethodnik, uključujući AXON tehnologiju, za ogroman broj ugrađenih profila, jarko RGB pozadinsko osvjetljenje i podesivu brzinu uparivanja do 8000 Hz.

Corsair K70 Max RGB test

Ako ste koristili prijašnji model Corsairove tipkovnice iz iste obitelji, možda ćete se zapitati: u čemu je razlika? Corsair je ovi modelom želio ispraviti neke probleme koji su postojali kod prijašnjeg modela, kao što je takozvani ”case ping” ili zvuk koji se čuje u kućištu tipkovnice kod klika na tipke. U K70 Max RGB Corsair je dodao dva sloja materijala za prigušivanje zvuka, što znači da je ”case ping” znatno prigušeniji, što je svakako plus.

Najbolja stvar u vezi ovih prekidača je u tome što se točka aktiviranja može postaviti magnetski, odnosno u rasponu između 0,4 mm i 3,6 mm. Laički rečeno, ovo vam omogućuje odabir koliko lagano ili jako morate pritisnuti tipku kako bi računalo reagiralo, odnosno kako bi pritisak te tipke bio registriran. Možete ga postaviti od vrlo laganog dodira do dodira pune. Ova se postavka može prilagoditi za svaki pojedini prekidač na ploči. Na primjer, ako želite da vaše WASD tipke za usmjeravanje reagiraju na slabašni dodir, ali više volite jak pritisak na tipku “G” za granate, to je lako postići. . To isto tako znači da  na primjer, možete čučnuti i zatim se spustiti u ležeći položaj pomoću iste tipke, ovisno o tome koliko snažno pritisnete tu tipku.

Corsair K70 Max RGB recenzija

Iako Corsairovi magnetski prekidači nisu revolucionarni, pogotovo otkako je Wooting Two HE objavljen 2021., postoji određena čar kod korištenja K70 Max RGB nego na primjer kod korištenja Wooting Two HE. Za razliku od Two HE, prekidači K70 Max RGB imaju dvostruko aktiviranje, što znači da možete dodijeliti drugu točku aktiviranjaOvo je slično dvostrukom aktiviranju viđenom u SteelSeries Apex Pro Mini i Apex Pro TKL Wireless. Što se tiče osjećaja, prekidači su vrlo slični Cherry MX Reds, s težinom opruge od 45 g, linearnim osjećajem i naravno, dvostrukim aktiviranjem.

Što se tiče dizajna, K70 Max RGB izgleda vrlo slično K70 Pro RGB, s time da je Corsair ažurirao gornji dio ploče kako bi prikazao trokutasti uzorak koji je dobro poznat. Corsair također uključuje razmaknicu ili tipku za razmak (”space”) s trokutastim uzorkom kako bi se omogućilo više RGB-a i tipku za izlaz s logotipom tvrtke. Poklopci tipki na K70 Max RGB isti su kao i na K70 Pro RGB: debeli, izdržljivi dvostruki PBT s jako lijepim prikazom RGB-a.

Kao i njegov prethodnik, K70 Max RGB dolazi s AXON tehnologijom i prekidačem za turnire. AXON tehnologija koristi poseban mikro-kontroler s 8MB memorije, koji omogućuje 50 profila i 20 svjetlosnih efekata. Ova tehnologija također daje ploči brzinu odziva od 8000 Hz i brzinu skeniranja od 4000 Hz. Ostale značajke AXON-a nisu odveć pretjerane, ali su praktične: poput ”on-bord” snimanja s makro naredbama. Ploča također ima turnirski prekidač, koji isključuje sve makro tipke i unaprijed postavljene sile aktiviranja. Ovo je zgodna značajka, ali se čini pomalo besmislenom za ploču koja sadrži ove vrste prekidača i mogućnosti prilagođavanja.

K70 Max RGB isporučuje se s magnetskim naslonom za ručni zglob, koji je, po mom mišljenju, ne baš ugodan za korištenje. Oslonac za zapešće dovest će do toga da vaše ruke često budu vlažne zbog trokutastog uzorka. Srećom, K70 Max ne izgleda čudno bez naslona za zapešće, što znači da ga ne trebate koristiti ako ne želite. Iskreno rečeno, u mnogim slučajevima bit će vam bolje bez naslona nego s njim.

K70 Max RGB je tipkovnica namijenjena prvenstveno za igranje igara takoreći ”pune veličine”. To znači da tipkovnica dolazi s nekoliko dodatnih tipki, uključujući multimedijske tipke (tipke za zaustavljanje, premotavanje unatrag, reprodukciju/pauzu, brzo premotavanje naprijed) i kotačić za glasnoću, kao i namjenske tipke za promjenu profila, RGB kontrolu i zaključavanje operativnog sustava Windows. Još jedan veliki plus ovdje jest činjenica da je svaka tipka za kontrolu multimedijskog sadržaja prilagodljiva; ovo se odnosi čak i na kotačić za glasnoću.

Corsair K70 Max RGB tipkovnica

Iskustvo korištenja tipkovnice

K70 Max RGB opremljen je Corsairovim vlastitim magnetskim linearnim prekidačima MGX, koji imaju snagu aktiviranja od 45g. K70 Pro RGB je bio opremljen prekidačima Cherry MX Speed Silver, koji su imali istu silu aktiviranja, ali kraći hod ili putanju: 3.4 mm nasuprot 4 mm kod K70 Max RGB. Naravno, MGX prekidači također imaju prilagodljivu aktivaciju, tako da ova razlika u hodu nije toliko značajna i ono što je najbolje, može se promijeniti po želji korisnika.

S obzirom na to da prekidači u sebi imaju ugrađene magnete, K70 Max RGB zvuči i ostavlja dojam koji je poprilično drugačiji od većine drugih tipkovnica koje su namijenjene za igranje igara. Prekidači su vrlo glatki, ali se ovdje ne radi o istoj vrsti glatkoće koju biste osjetili kod korištenja visokokvalitetnih mehaničkih linearnih prekidača. Za obične korisnike, agresivan osjećaj tipkanja i zvuk kojeg stvara K70 Max RGB mogli bi biti pretjerani.

Corsair K70 Max RGB tastatura

K70 Max RGB tipkovnica pruža vrlo dobro iskustvo kod igranja igara. Brzina odziva od 8000 Hz je neprimjetna, a značajku dvostrukog aktiviranja teško je postaviti u igri. U Call of Duty: Modern Warfare II, izbornik postavki omogućuje postavljanje sekundarnih radnji. Na primjer, držanje tipke C znači da će igrivi lik prijeći iz čučnja u ležeći položaj.

Ne mogu reći da sam bio ljubitelj ove mogućnosti; puno sam puta smatrao da me ovo usporava, jer umjesto prijelaza iz stojećeg položaja u ležeći položaj, morao sam prvo čučnuti, što može itekako djelovati na brzinu kod igranja igara. Svatko onaj tko je igrao bilo kakvu igru za više igrača, pogotovo ako je to bila pucačina iz prvog lica, zna da je svaka milisekunda važna i da može značiti razliku između života i smrti (doslovno, u samoj igri).

Softver i softverske mogućnosti

Uz moćnu tipkovnicu poput K70 Max, nije iznenađenje činjenica da je prateći softver, Corsair iCUE, izvrstan suputnik. Softver iCUE, u usporedbi s drugim softverskim paketima drugih proizvođača, zauzet će više mjesta na računalu pri prvom instaliranju, ali ovo nije bez razloga, budući da će softver ponuditi brojne mogućnosti koje će biti na raspolaganju vama kao korisniku.

Možete prilagoditi točku aktiviranja svakog prekidača zasebno ako kliknete na odjeljak pod nazivom ”Ključne radnje” ili ”Key Actuations”. Optimalna konfiguracija za većinu igrača mogla bi biti 2 mm za točku aktiviranja i 1.5 mm za točku resetiranja. Kada je uparen posebno s K70 Maxom, softver otključava potencijal tipkovnice praktičnim i dostupnim promjenama kao što je točka aktiviranja prekidača, kao i značajka dvostrukog aktiviranja. Programiranje ovih mogućnosti je jednostavno, a redizajnirano korisničko sučelje u usporedbi, pogotovo u usporedbi sa starijim Corsair perifernim uređajima, ova tipkovnica bit će još jednostavnija za korištenje.

Razlozi za kupnju ove tipkovnice:

Mogućnosti tipki, njihova prilagodljivost kao i softverske mogućnosti koje su dostupne zahvaljujući zasebnom softveru, kojeg trebate instalirati na računalo kako biste iskusili potpuno iskustvo korištenja K70 Max RGB tipkovnice najveći su razlozi zbog kojih biste željeli isprobati ovu tipkovnicu.

Razlozi zbog kojih ne biste htjeli kupiti ovu tipkovnicu:

Iako je ovaj model tipkovnice bogat mogućnostima, činjenica da se radi o ne baš cjenovno pristupačnom modelu zasigurno će odbiti neke od potencijalnih kupaca i gurnut će ih prema alternativama, kao što je na primjer SteelSeries-ova Apex Pro tipkovnica.

Zaključna riječ

Corsair K70 Max svakako je dostojan nasljednik u svojoj dugoj liniji serije K70 modela tipkovnica. Radi se o modelu koji dolazi s mnoštvom vrlo uzbudljivih mogućnosti, što je i razlog zašto je ovo jedna od najboljih tipkovnica koje su namijenjene za igranje igara, koje danas možete kupiti na tržištu.

Tipke s poboljšanim efektima i modularnim mogućnostima reprogramiranja putanje bit će idealne za igrače koji igraju natjecateljske igre za više igrača. Ako ovo objedinimo sa brzino odziva od 8000 Hz, jako dobrom povezivošću i više nego dobrim dizajnom, dobili smo jednu vrlo dobru, iako cjenovno ne baš pristupačnu tipkovnicu namijenjenu za igranje igara.

Plusevi:

 • Podesivi magnetski prekidači
 • Dvostruki PBT ključevi
 • Namjenske tipke za kontrolu multimedijskog sadržaja
 • Kapacitet za 50 ugrađenih profila i 20 profila rasvjete
 • Praktično nepostojanje latencije

Nedostaci:

 • Vrlo visoka cijena
 • Ručni naslon za zglob nije baš dobar

Specifikacije tipkovnice:

 • Prekidači: Corsair MGX
 • Rasvjeta: prilagodljiva
 • Ugrađena pohrana: Da, 50 profila
 • Tipke za multimedije: Da
 • Povezivost: USB Type-A na Type-C
 • Kabel: oko 182 cm, pleten
 • Dodatni priključci: Nema
 • Poklopci tipki: Double-shot PBT
 • Softver: iCUE
 • Dimenzije: 442 x 166 x 39 mm
 • Masa: 1.4 kg
 • Cijena po kojoj se tipkovnica može nabaviti u hrvatskim trgovinama: od 195 eurapcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept