Skip to content

Dell Technologies predstavio nova OptiPlex poslovna stolna računala za bogatije korisničko iskustvo

dell-technologies-predstavio-nova-optiplex-poslovna-stolna-racunala-za-bogatije-korisnicko-iskustvo

Zagreb, 24. ožujka 2023. – Tvrtka Dell Technologies (NYSE:DELL) predstavila je ova OptiPlex poslovna stolna računala povodom proslave 30. godišnjice ove serije uređaja. Nova serija s Intel® procesorima 13. generacije, dizajnirana je u vidu smanjenja kompleksnosti, kao i pružanja iskustva performansi te inteligentnih mogućnosti novih generacija. Predstavljena su nova rješenja u smislu OptiPlex All-in-one, Micro, Small Form Factor i Tower varijanti s različitim kombinacijama fokusa na performanse ili veličinu dizajna kako bi korisnici i kupi sebi mogli odabrati opciju koja im najbolje odgovara.

Novim uređajima Dell Technologies nastavlja širiti svoj tradicionalni OptiPlex portfelj najsigurnijih[1] i najinteligentnijih[2] poslovnih stolnih računala na svijetu za koje 9 od 10 kupaca smatra da su bolji od konkurencije po pitanju jednostavnosti postavljanja, iskustva podrške te pouzdanosti[3]. Od sada, modeli računala više neće biti označeni prema različitim serijama, poput 3, 5 i 7 serije, uređaja, nego će ih se tretirati kao jedinstvene Optiplex modele. Kroz jednostavan postupak od dva koraka, korisnici mogu odabrati oblik koji im odgovara, a potom značajke koje su im potrebne prije kupnje.

Dell OptiPlex Tower
Dell OptiPlex Tower

Upravljanje uređajima postaje jednostavnije zahvaljujućim jedinstvenim BIOS sučeljima, jednog za All-in-one modele, a drugog za sva ostala rješenja. Sustav vanjske BIOS verifikacije stvara sigurnosnu kopiju sustava u slučajevima grešaka ili napada kako bi se omogućilo lakše identificiranje budućih prijetnji. SafeID opcija pruža autentifikaciju integriteta putem sigurnosnog spremanja i procesuiranja podataka za pristup na posebnom sigurnosnom čipu. Dodatno, uz pomoć sigurnosne verifikacije komponenti, korisnici mogu biti sigurni da će njihovi proizvodi bit dostavljeni baš onako kako su ih definirali i naručili, čime lanac opskrbe postaje siguran.

Isto tako, Dell OptiPlex računala donose i napredak po pitanju održivosti. Ove godine, stolna Optiplex računala dizajnirana su s do 59.6% plastike nastale nakon korištenja drugih uređaja[4]. Dodatno, okviri određenih modela proizvedeni su s minimalno 10% recikliranog čelika[5].

Dell OptiPlex All In One
Dell OptiPlex All In One

Četiri varijante

Za početak, novi Optiplex All-in-one model od 24 inča pruža prvoklasne performanse, kao i kvalitetu zvuka i videozapisa u primamljivom, elegantnom dizajnu. Navedeni model donosi Intel® Core™ i9 procesore, 64GB DDR5 radne memorije te mehaničku FHD ili 5MP IR kameru koja se može uvlačiti, s dodatnim opcijama Express Sign-in prijavljivanja te inteligentne privatnosti.

Dell OptiPlex Micro
Dell OptiPlex Micro

Nadalje, novi OptiPlex Micro omogućava maksimalnu produktivnost u ultra-kompaktnoj veličini uređaja, a također je opremljen Intel® Core™ i9 procesorima i 64GB DDR5 radnom memorijom. Posebnu ovogodišnju inovaciju predstavlja Type-C napajanje od jednog kabela za konfiguraciju računala od 35W. Sve što je potrebno je povezati Optiplex računala Type-C kabelom s Dell USB-C hub monitorom za trenutno punjenje i prijenos podataka u urednom okruženju bez previše žica.

Dell OptiPlex Small Form Factor
Dell OptiPlex Small Form Factor

Za one kojima su potrebne snažnije performanse i više mogućih ulaza, ali i dalje zahtijevaju kompaktan dizajn, Dell Technologies predstavio je i Optiplex Small Form Factor modele s varijantama koje koriste Intel® Core™ i9 procesore te 128GB DDR5 radnu memoriju.

Dell OptiPlex Tower
Dell OptiPlex Tower

Na kraju, predstavljen je i novi Optiplex Tower model za one kojima su potrebne ultimativne performanse i mogućnosti proširenja s i9 125W procesorima koje pokreću NVIDIA® grafičke kartice uz podršku do 128GB DDR5 radne memorije.

Ono što je zajedničko svim novim modelima u portfelju je i proširenje kapaciteta Intel vPro® platforme, gdje Intel vPro® Essentials te Intel vPro® Enterprise značajke omogućavaju suvremene mogućnosti upravljanja te sigurnost na razini hardvera, kao i manju potrošnju energije. Dodatno, Dell Optimizer softver koristi umjetnu inteligenciju kako bi poboljšao produktivnost sustava.

Svi modeli OptiPlex obitelji mogu se dodatno proširiti rješenjima za hibridan rad, uključujući posebne monitore i dijelove periferije, kao i posebne stalke i postolja koja su posebno testirana i usavršena za najbolje moguće iskustvo. Odabrani Optiplex modeli podržavaju i implementaciju dvostrukih Dell Technologies monitora, koji u paru s posebnom tipkovnicom i mišem dizajnirah za suradnički rad omogućavaju najbolje iskustvo rada i video poziva.

[1] Bazirano na internoj analizi tvrtke, rujan 2022. godine. Sve mogućnosti nisu dostupne na svim modelima računala. Dodatna kupovina potrebna za određene značajke. CLM-005615

[2] Bazirano na internoj analizi tvrtke, listopad 2022. godine. Dell Optimizer nije dostupan na OptiPlex 3000 seriji, Latitude Chromebook Enterprise računalu te Linux baziranim uređajima. Dostupnost značajki i funkcionalnosti ovisi o pojedinom modelu. CLM-006018

[3] Bazirano na ESG anketi koju je zatražio Dell Technologies pod nazivom “Dell OptiPlex Reliability and Satisfaction Survey“, koja se održala od 27. travnja 2021. do 8. kolovoza 2021. Rezultati dobivenim ispitivanjem IT donositelja odluka s visokom razinom utjecaja i znanja u svojim tvrtkama po pitanju kupovine stolnih računala i dopunske opreme (postotak ispitanih, N=202). CLM-003495

[4] Može varirati ovisno o modelu, CLM-007154

[5] Može varirati ovisno o modelu, CLM-007155pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept