Dyson predstavio slušalice koje pored slušanja glazbe pročiščuju i zrak

dyson-predstavio-slusalice-koje-pored-slusanja-glazbe-prociscuju-i-zrak

Dyson, kompanija poznata po proizvodnji kućanskih uređaja, predstavila je ove godine tzv. Dyson Zone slušalice. Radi se o bežičnim slušalicama koje uz čist zvuk, dolaze i s uklonjivim dodatkom koji je umanjena verzija Dysonovog pročišćivača zraka za kuću. Sada je poznato nešto više o samim performansama slušalica, kao i cijena i datum izlaska.

Slušalice imaju bateriju kapaciteta 2600 mAh, što je dovoljno za 50 sati reprodukcije muzike, a punjenje traje svega 3 sata putem USB-C porta. Opremljene su opcijom poništavanja buke, mogu prigušiti vanjsku buku do 38 dB, sadrže neodimijske drajvere promjera 40 mm i imaju frekvencijski opseg od 6 Hz do 21 kHz.

dyson-zone

Drugi aspekt samih slušalica je pročišćivač zraka. Kako radi? U obje ušne školjke ugrađeni su kompresori koji uvlače zrak iz okoline i propuštaju ga kroz dvoslojne filtere te ga nakon čišćenja usmjeravaju u naša usta i nos duž odvojivog beskontaktnog vizira. Prema proizvođaču, na ovaj način se uklanja 99% štetnih čestica veličine do 0,1 mikrona, a ugljeni filtri obogaćeni kalijem neutraliziraju kisele plinove koji često zagađuju gradski zrak, uključujući NO2 i SO2.

Važno je napomenuti da gora navedena autonomija baterije važi samo za slušanje muzike. U slučaju da želite čisti zrak i slušati muziku, baterija će vam trajati 4 sata na slabom intenzitetu, 2,5 sata na srednjem intenzitetu i 1,5 sat na visokom intenzitetu.

Dyson Zone stiže na globalno tržište u ožujku sljedeće godine. Cijena? Prava sitnica! Samo 949 dolara.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top