Gasine govore da će Sony Project Q Handheld nuditi samo 3 do 4 sata trajanja baterije

0
gasine-govore-da-ce-sony-project-q-handheld-nuditi-samo-3-do-4-sata-trajanja-baterije

Prošli tjedan Sony je predstavio svoj Project Q ručnog računala. Tijekom izložbenog događaja odgovoreno je na mnoga pitanja o uređaju, međutim, bitna specifikacija ručnog računala nije navedena a to je trajanje baterije. Sada je Tom Henderson, tipster industrije igara s dugim iskustvom, izašao u javnost i ustvrdio da će Sony Project Q trajati samo tri do četiri sata između punjenja.

Najnoviji Sonyjev ručni uređaj mogao bi se opisati kao ‘glup’ uređaj, budući da nema ugrađene procesore za hvatanje u koštac s igraćim sadržajem PlayStationa. Sve što procesorska snaga na ploči treba je rukovati strimingom igara i korisničkim unosom bez nekog zastajkivanja. Moguće je uživati u streamanju PS Remote Playa na gadgetima kao što su mobiteli, tableti i tako dalje jer se obrada igrica za PlayStation obavlja u oblaku, ali Sony smatra da je namjenski uređaj kao što je Project Q najbolji način za to.Sony Project Q

Uzimajući u obzir malo opterećenje procesora, moglo bi se očekivati da će Sony Project Q ponuditi produljeno trajanje baterije, kao što to može npr. Logitech G Cloud. Međutim, ako je Henderson u pravu, korisnici će ovdje dobiti očajno kratko iskustvo bez napajanja. Sony je zacijelo odlučio da je to dovoljno i/ili je odlukom upravljala ukupna težina, veličina ili cijena ručnog računala.

Kako bismo stavili u neku perspektivu navedeno trajanje baterije ručnog uređaja Sony Project Q, usporedimo ga s mješavinom suvremenog ručnog igranja i pametnih uređaja:

Logitech G Cloud: ‘cijeli dan’ 12+ sati
Apple iPad 10th Gen (2022): oko 10 sati
Samsung Galaxy Tab S8 Plus (2023): oko 9 sati
Nintendo Switch OLED: između 4,5 i 9 sati
Valve Steam Deck: obično do 6 sati
Asus ROG Ally: PC igranje 2 sata, web aktivnost 6 sati

U gornjim primjerima možete vidjeti kako uređaji kao što je ROG Ally stvarno troše svoje baterije kada igre koriste lokalno CPU i GPU napajanje (zapravo AMD Ryzen A1 Extreme APU). Međutim, čini se da bi mogao streamati igre gotovo šest sati. Ova vrsta razlike u korištenju trajanja baterije lokalne obrade u odnosu na streaming veliki je razlog zašto je hvaljeno trajanje baterije ručnog uređaja Sony Project Q tako razočaravajuće. Izvor je okrznuo Sony dodajući da je “barem Project Q brend s DualSenseom koji ima kratko trajanje baterije.” Nadajmo se da Hendersonove informacije dolaze iz testne jedinice prije izdavanja s manjom baterijom ili postoji neki drugi problem s hardverom prije izdavanja koji smanjuje trajanje baterije.

Još jedan čimbenik koji će biti važan za uspjeh ili neuspjeh Sony Projecta Q bit će cijena, koja je također ostala tajna tijekom predstavljanja. Henderson očekuje da će proizvod biti pušten negdje u studenom, a cijene bismo trebali saznati na jesen.

Piše: D.M.pcchip.hr