Meta Quest Pro košta pravo malo bogatstvo

meta-quest-pro-kosta-pravo-malo-bogatstvo

Na Meta Connect događaju predstavljen je Meta Quest Pro, samostalni VR/AR uređaj. S obzirom na cijenu i specifikacije, bit će to uređaj namijenjen profesionalcima. Što Meta Quest Pro ima točno za ponuditi? Meta Quest Pro omogućit će vašem avataru u metaverseu da prati vaše pokrete u stvarnom vremenu. Kada su u pitanju specifikacije, tu se nalazi novi Snapdragon XR2+ procesor s 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Meta Quest Pro

Quest Pro je sa 722 grama za 200 grama teži od Quest 2, a obećane su do 50% bolje performanse u odnosu na Quest 2 i bolja toplinska disipacija. Što se tiče ekrana. Meta je spomenula novi tip leća tzv. Pancake leće koje su 40% tanje u odnosu na one u Quest 2. Dva LCD ekrana rezolucije 1800×1920 piksela (po oku) s brzinom osvježavanja od 90 Hz trebali bi ponuditi 37% veću gustoću piksela i 1,3 puta veći raspon boja od modela Quest 2. Tu je i 10 kamera (5 iznutra i 5 izvana), koje pomažu u skeniranju prostora oko vas.

Quest Pro bi trebao bolje ležati na glavi zahvaljujući zakrivljenim baterijama. Baterija bi trebala osigurati od 1 do 2 sata rada, dok na Quest 2 baterija može izdržati tri sata. Treba spomenuti da uz uređaj dolaze i dva Quest Touch Pro kontrolera. U pitanju su napredniji kontroleri s tri ugrađena senzora koji dolaze s boljom haptičkom vibracijom i naprednijim sustavom praćenja.

Pored Questa Pro, najavljeno je da će Xbox Cloud Gaming uskoro ući u svijet VR-a. To znači da će vlasnici Xbox Game Pass Ultimate moći igrati igre iz Game Pass biblioteke u oblaku, tako što će povezati Xbox kontroler s naočalama. Pored Xbox Cloud Gaminga, stiže i Microsoft 365.

Na kraju, cijena. Meta Quest Pro košta 1800 eura i na tržište stiže 25. listopada.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top