skip to Main Content
Meta Quest Pro košta pravo malo bogatstvo
Meta-quest-pro-kosta-pravo-malo-bogatstvo

Na Meta Connect događaju predstavljen je Meta Quest Pro, samostalni VR/AR uređaj. S obzirom na cijenu i specifikacije, bit će to uređaj namijenjen profesionalcima. Što Meta Quest Pro ima točno za ponuditi? Meta Quest Pro omogućit će vašem avataru u metaverseu da prati vaše pokrete u stvarnom vremenu. Kada su u pitanju specifikacije, tu se nalazi novi Snapdragon XR2+ procesor s 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Meta Quest Pro

Quest Pro je sa 722 grama za 200 grama teži od Quest 2, a obećane su do 50% bolje performanse u odnosu na Quest 2 i bolja toplinska disipacija. Što se tiče ekrana. Meta je spomenula novi tip leća tzv. Pancake leće koje su 40% tanje u odnosu na one u Quest 2. Dva LCD ekrana rezolucije 1800×1920 piksela (po oku) s brzinom osvježavanja od 90 Hz trebali bi ponuditi 37% veću gustoću piksela i 1,3 puta veći raspon boja od modela Quest 2. Tu je i 10 kamera (5 iznutra i 5 izvana), koje pomažu u skeniranju prostora oko vas.

Quest Pro bi trebao bolje ležati na glavi zahvaljujući zakrivljenim baterijama. Baterija bi trebala osigurati od 1 do 2 sata rada, dok na Quest 2 baterija može izdržati tri sata. Treba spomenuti da uz uređaj dolaze i dva Quest Touch Pro kontrolera. U pitanju su napredniji kontroleri s tri ugrađena senzora koji dolaze s boljom haptičkom vibracijom i naprednijim sustavom praćenja.

Pored Questa Pro, najavljeno je da će Xbox Cloud Gaming uskoro ući u svijet VR-a. To znači da će vlasnici Xbox Game Pass Ultimate moći igrati igre iz Game Pass biblioteke u oblaku, tako što će povezati Xbox kontroler s naočalama. Pored Xbox Cloud Gaminga, stiže i Microsoft 365.

Na kraju, cijena. Meta Quest Pro košta 1800 eura i na tržište stiže 25. listopada.pcchip.hr

226

Vezani članci

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search