Najbolje MicroSD kartice u 2023. godini!

0
najbolje-microsd-kartice-u-2023.-godini!
Najbolje MicroSD kartice u 2023. godini!

Ako postoji jedna stvar o kojoj ne morate razmišljati kada kupujete novu microSD karticu, to je fizička veličina. Svi su standardi isti, sve MicroSD kartice su podjednako velike, odnosno malene. No iako je svaka od novijih modela MicroSD kartica jednakih dimenzija, ono po čemu se kartice razlikuju jest brzina zapisivanja i učitavanja podataka, trajnost, pouzdanost i naravno kapacitet.Bez obzira na to jeste li fotograf i tražite li najbolji model MicroSD kartice s obzirom na uloženo i dobiveno ili samo želite vidjeti što se nudi na tržištu, na pravom ste mjestu. U nastavku ovog članka reći ćemo nešto više o tome koje su najbolje MicroSD kartice za prvu polovicu ove godine!

Samsung EVO Plus MicroSDXC

Najbolja od najboljih:  Samsung EVO Plus MicroSDXC

Cijena: 19 USD

EVO Plus je zapanjujući mali komad flash memorije, podržava brzinu pisanja od 90 MB/s i brzinu čitanja do 100 MB/s, što znači da se ova kartica ističe po mnogočemu, ne samo nazivom renomiranog proizvođača. Dostupan u verzijama od 32GB, 64GB, 128GB, 256GB i 512GB, EVO Plus model podržava 4K video u modelima od 128GB i više, što vam omogućuje da ovu MicroSD karticu lako utaknete u svoj pametni telefon i ponesete svoju zbirku videozapisa u 4K kvaliteti svagdje gdje idete. UHS-3, Class 10 microSDXC kartica pouzdana je za pohranu i prijenos dokumenata, fotografija i videa.

Kako bi osigurao dugotrajnost, Samsung je opremio karticu s četiri sloja zaštite: MicroSD kartica je vodootporna, otporna je na visoku temperaturu, na X zrake i snagu magneta. Sve u svemu, radi se o jednoj vrlo izdržljivoj MicroSD kartici, koja će vam dugoročno dobro služiti i koju se isplati kupiti.

Kingston Canvas Go Plus MicroSDXC

Ako želite najboljeg od cjenovno pristupačnog segmenta odaberite Kingston Canvas Go Plus MicroSDXC

Cijena: 19 USD

Kao što i naličje MicroSD modela Kingston Canvas Go Plus microSDXC nalaže, postoji jako puno razloga zašto bi korisnik, prosječan i entuzijast, trebao obratiti pozornost na ovaj model MicroSD kartice. Sa 128 GB, kartica ima pristojan kapacitet memorije, što znači da bi vam kartica trebala poslužiti na duge staze. Iako bi 256 ili 512 GB bilo idealno, ukoliko želite model s više memorije, morat ćete biti spremni na izdvajanje daleko više novca. No siguran sam da će velika većina korisnika biti sasvim zadovoljna i sa optimalnih 128 GB unutarnje memorije za pohranu.

U slučaju odličnih uvjeta, posebno ako karticu odlučite ili ako možete koristiti zajedno s Kingston microSD adapterom, Canvas Go Plus može postići brzine prijenosa; čak do 170MB/s. Nažalost, ova brzina nije standard, ali uz idealnu opremu, kartica može dosegnuti ove brzine prijenosa podataka, što je svakako veliki plus. Dodatni plus je i podrška za izvedbu A2 aplikacija. Zahvaljujući toj podršci možete očekivati jako puno od jedne cjenovno pristupačne MicroSD kartice, što je još jedan od razloga zašto bi bilo dobro baciti pogled na nju.

SanDisk Extreme microSDXC 1tb

Ako tražite izvrstan i cjenovno pristupačan model MicroSD kartice kapaciteta od 1 TB, svakako bacite pogled na SanDisk Extreme microSDXC

Cijena: 104 USD

Za ovu microSDXC karticu od 1 TB morat ćete odvojiti popriličnu svotu novca, no ne bez razloga: SanDisk nije jedan od onih koji štede na kvaliteti. Uz visoku cijenu, ovaj model microSD kartice dolazi s velikim brojem mogućnosti, koje nisu prisutne na karticama niže cijene koje se nalaze na ovome popisu. Neke od mogućnosti odnose se na brzinu čitanja i zapisivanja podataka 4K pa čak i 5K video kvalitete, što SanDisk Extreme model čini idealnim za sve one koji se smatraju entuzijastima fotografiranja i/ili snimanja videozapisa.

Kartica podržava performanse aplikacije A2 i može postići brzinu čitanja do 190 MB/s. Brzine zapisivanja podataka jednako je impresivna, s maksimalnim brzinama zapisivanja od čak 130 MB/s. Naravno, trebat će vam SanDisk Professional PRO-READER SD adapter za postizanje ovih maksimalnih brzina, što opet nije cjenovno pristupačan dodatak. No u slučaju da imate ovakav adapter, tim bolje, jer ćete tako iskoristiti mogućnosti ove MicroSD kartice do maksimuma.

S obzirom na to da se radi o SanDiskovom modelu kartice, to samo po sebi znači vrhunac kvalitete, pogotovo jer se radi o klasi 10 microSDXC kartici. Naravno, ne smijemo zaboraviti spomenuti da je MicroSD kartica vodootporna i da je otporna na visoku temperaturu. Ako često putujete i ako planirate nositi karticu sa sobom, a odlučite se na ovaj model, znajte da se ne morate brinuti ni oko čega (osim da je ne izgubite, naravno).

SanDisk Extreme PRO Micro Memory Card

Vrlo kvalitetna MicroSD kartica za Steam Deck: SanDisk Extreme PRO Micro Memory Card

Cijena: oko 20 USD

Ako imate Steam Deck onda postoje dvije stvari koje svakako želite da vaša microSD kartica ima:  što je veći mogući kapacitet i što je moguća viša mogućnost zapisivanja i učitavanja podataka. Iako je SanDisk Extreme PRO microSDXC malo lagan po pitanju memorije, kada se govori o brzinama zapisivanja i čitanja podataka, tu se itekako ističe, pogotovo kada se u obzir uzme da se radi o microSD kartici za prijenosnu konzolu.

Extreme PRO može postići brzinu pisanja od 170MB/s i brzinu čitanja od 100MB/s. Da stvar bude bolja, klasa U3 dodatno doprinosi kvaliteti. Iako mogu postojati varijacije, općenito se radi o jednoj dosta brzoj kartici. Budući da se radi o kartici visokih performansi, Extreme Pro također može podržati razlučivost prikaza slike do 4K, što je još jedan plus. Tu naravno nije kraj. Kod pohranjivanja podataka, pogotovo kada se radi o onim važnim podacima, ono u što želite biti sigurni jest to da je sve ono što spremite na microSD karticu maksimalno sigurno.

Extreme Pro model je otporan na udarce, skeniranje rendgenskim zrakama, vodootporna je i otporna je na visoku temperaturu. Ako tražite novu microSD karticu za svoj Steam Deck, u tom slučaju bi bilo dobro da obratite pozornost na SanDisk Extreme PRO model.

Silicon Power 3D NAND

Odličan model za sve korisnike Raspberry Pi uređaja i za one koji to žele postati: Silicon Power 3D NAND MicroSD Card

Cijena: oko 10 USD

Bez obzira za što planirate koristiti svoj Raspberry Pi, Silicon Power 3D NAND microSD kartica nudi mogućnosti koje će zaokupiti pažnju svakog trenutnog ili potencijalnog korisnika ovog uređaja. Kartica od 32 GB je malog kapaciteta, ali postoji opcija od 64 GB za samo nekoliko dolara više, no iako se odlučite na skuplji model, ne morate se bojati da ćete za to morati dati puno više dolara ili eura. Bez obzira na kapacitet, Silicon Power kartica ima specifikacije U1 klase 10 i može podnijeti brzine prijenosa, koje su adekvatne za Raspberry Pi 4.

SanDisk Extreme PLUS

Izvrstan model za korisnike Nintendo Switch konzole: SanDisk Extreme PLUS MicroSD Card

Cijena: oko 35 USD

Neki korisnici mogu pomisliti da će bilo koji model MicroSD kartice bez ikakvih problema funkcionirati s Nintendo Switch konzolom. No, istina je da neće svaki model kartice raditi jednako. Ako vam je potrebna MicroSD kartica, ono što bi bilo poželjno jest da se odlučite za onu koja ima klasu performansi aplikacije A2, što će omogućiti maksimalno brzo učitavanje igara, a ono što je jako dobra vijest jest to da je SanDiskov Extreme Plus MicroSD model odličan za ovakve potrebe.

Mnogi stručnjaci preporučuju model od 256 GB, jer ima dovoljno prostora za veliki broj igara za Switch, ali i za ostalu vrstu multimedijskog sadržaja. Extreme PLUS također je ocijenjen za A2 performanse, s brzinom čitanja do 200MB/s i brzinom pisanja do 140MB/s. To znači da brzine učitavanja igre neće biti puno sporije u odnosu na ono kako bi bile da igru instalirate na unutarnju memoriju konzole.

Treba imati na umu, iako Extreme PLUS MicroSD modeli nisu najjeftiniji koje možete pronaći na tržištu, cijena je i dalje više nego razumna, pogotovo s obzirom na ono što kartica nudi. Cijena raste na manje prihvatljivih 180 USD za karticu od 512 GB, ako vam treba toliko prostora za pohranu igara i ostalih medija.

U čemu je razlika između MicroSD kartice i SD kartice?

Razlika je upravo u nazivu. MicroSD kartice su male, dimenzija približno 15 mm x 11 mm. SD kartice su veće, dimenzija 32 mm x 24 mm. MicroSD kartica je svestranija od SD-a, jer može raditi s mobilnim uređajima i prilagoditi se za rad s uređajima bez microSD utora.

Kako se može formatirati microSD kartica?

Iako općenito nije nužno potrebno formatirati nove microSD kartice, ako se u bilo kojem trenutku pojavi potreba, formatiranje microSD kartice zapravo je jednostavan postupak. Najlakše kako je možete formatirati jest putem računala, iako će vam možda trebati adapter, posebice ako vašem stolnom ili prijenosnom računalu nedostaje microSD utor. S umetnutom karticom pronađite disk u File Explore i: Desnom tipkom miša kliknite pogon (obično D:) Pronađite i kliknite na ”Format” Potvrdite da su sve postavke točne Kliknite na ”Start”. Iako ćete svaki put biti upozoreni, važno je imajte na umu da će se formatiranjem kartice u potpunosti obrisati sve ono što je bilo spremljeno na njoj. Nakon formatiranja, ponovno kliknite desnom tipkom miša na pogon i nakon toga na “Izbaci” ili ”Eject” kako biste karticu uklonili s računala.

Najbolje multiplayer igre za Nintendo Switch

Gdje se nalazi utor za microSD kartice na Nintendo Switch konzoli?

Obratite pozornost na stražnju stranu Nintendo Switch konzole. Dolje lijevo nalazi se mali kao stalak, koji se može otvoriti. Otvorite ga i vidjet ćete da se utor za microSD karticu nalazi točno ispod njega, na donjoj strani konzole. Nakon što umetnete karticu i nakon što ona bude instalirana, Switch bi je trebao automatski očitati.pcchip.hr

Advertisement