NVIDIA daje službenu izjavu o topljenju energetskih kabela kod RTX 4090 kartica, dogodilo se “samo” 50 slučajeva u svijetu

NVIDIA: Dogodilo se samo 50 slučajeva rastaljenih kabela za napajanje na kartici RTX 4090 na globalnoj razini.

Nedugo nakon završetka istrage GamersNexusa, NVIDIA je sada podijelila službenu izjavu o problemu topljenja konektora za napajanje. Čini se da je nalaz GamersNexusa bio doista točan.Ranije ovog tjedna GamersNexus zaključio je svoje jednotjedno istraživanje topljenja energetskih kabela na kartici RTX 4090 sa sljedećim otkrićem. Problem se može ponoviti kada su kabeli neispravno umetnuti ili, što je također moguće, zbog ostataka stranih materijala uzrokovanih proizvodnjom.

Kao odgovor na ovu istragu, NVIDIA je sada potvrdila da su njihovi početni nalazi temeljeni na 50 slučajeva na globalnoj razini da se problem topljenja može pojaviti kada kabel za napajanje nije ispravno umetnut. Tvrtka preporuča korisnicima da se prvo uvjere da su kabeli čvrsto i ravnomjerno priključeni prije instaliranja kartice u sustav.

NVIDIA izjava o topljenju konektora za napajanje, Izvor GamersNexus
NVIDIA izjava o topljenju konektora za napajanje, Izvor GamersNexus

Navedeni broj od 50 slučajeva na globalnoj razini vrlo je nizak. GamersNexus je zaključio da je problem dosad utjecao na 0,04% prodanih RTX 4090 kartica. Ukupan broj prodanih RTX 4090 procjenjuje se na 125.000 – ovaj broj je procjena veleprodaje, napominje GN.

NVIDIA će podržati sve kupce čije su kartice pogođene ovim problemom, uključujući Founders Edition ili prilagođene modele. Nije važno ni koji je kabel korišten, tako da su adapteri ili izvorne implementacije obuhvaćeni RMA procesom.

Ispravno umetnut 12VHPWR kabel, Izvor NVIDIA
Ispravno umetnut 12VHPWR kabel, Izvor NVIDIA

Nadalje, tvrtka daje ovu sliku kao primjer neispravno umetnutog kabela u usporedbi s pravilnim umetanjem. Priključak za napajanje mora biti umetnut do kraja do točke gdje se ne vidi nikakav razmak.

NVIDIA još uvijek istražuje sve nove slučajeve taljenja kabela, konektora i adaptera. Ako je vaša kartica pogođena ovim problemom, odmah isključite karticu iz struje i svakako pokrenite službeni RMA postupak za reklamaciju kartice. Svi ostali trebaju provjeriti jesu li njihove kartice pravilno instalirane i nadamo se da neće doći do problema.

Piše: Zlatko Knezićpcchip.hr

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles