skip to Main Content
Nvidia planira izrađivati grafičke čipove za buduće MediaTek čipsete
Nvidia-planira-izradjivati-graficke-cipove-za-buduce-mediatek-cipsete

Do sada je MediaTek surađivao s Arm-om kada se radilo o izgradnji grafičkih čipova za pametne telefone, no prema posljednjim informacijama, tajvanski proizvođač planira jednu neočekivanu suradnju.

Kako javlja DigiTimes, pozivajući se na industrijske izvore, MediaTek i Nvidia rade na sljedećoj generaciji čipseta za pametne telefone koji bi stigli iduće godine, gdje bi se GPU temeljio na jednoj od Nvidijinih mikroarhitektura. Također, DigiTimes izvještava da Nvidia i MediaTek također žele zajednički razvijati nove Windows on Arm “platformske proizvode” za prijenosna računala.

Korištenje Nvidijine GPU tehnologije u teoriji bi omogućilo podršku ne samo za ray-tracing, već i za DLSS, što bi dovelo do povećanja performansi. Naravno, ostaje za vidjeti hoće li projekt MediaTeka i Nvidije zaživjeti, jer su ovo sve još nepotvrđene informacije. Podsjetimo, Samsung se odlučio na suradnju s AMD-om.

Tako je kompanija 2022. godine na tržište lansirala Exynos 2200 čipset koji je imao Xclipse 920 grafički čip temeljen na AMD RDNA 2 arhitekturi. Nažalost, po pitanju performansi, Exynos 2200 je zaostajao za konkurencijom u vidu Snapdragon 8 Gen 1 i Dimensity 9000. Nadamo se da isti slučaj neće biti s MediaTekovim čipsetom.pcchip.hr

77

Vezani članci

Back To Top
Search