Predstavljen je Snapdragon 4 Gen 2

predstavljen-je-snapdragon-4-gen-2

Kompanija Qualcomm predstavila je novi Snapdragon 4 Gen 2 čipset za telefone iz niže srednje klase. Promjene koje su se dogodile u odnosu na Snapdragon 4 Gen 1 omogućit će budućim telefonima bolje performanse, uz bolju energetsku učinkovitost.

Riječ je o 4 nm čipsetu koji donosi novi Kyro CPU. Novi CPU se sastoji od dvije učinkovite jezgre s taktom od 2,2 GHz i šest štedljivih jezgri s taktom od 2,0 GHz. Očekuje se 10% brži CPU u odnosu na prethodnu generaciju. Što se tiče GPU-a, proizvođač nije dao detaljne informacije. Tu je i dalje podrška za FHD+ 120 fps zaslone. Novi čip stiže sa Snapdragon X61 5G modemom, no brzina prijenosa podataka je ista kao i kod prethodne generacije . Snapdragon 4 Gen 2 donosi UFS 3.1 internu memoriju, kao i LPDDR5X RAM.

Snapdragon 4 Gen 2 donosi podršku za glavnu kameru od 108 MP i snimanje videa u Full HD pri 60 fps-a, a za obradu slike zadužen je Qualcomm Spectra ISP procesor. Donosi podršku za elektroničku stabilizaciju slike, brži autofokus i poboljšano smanjenje šuma, a tu je i Multi-Camera Temporal Filtering (MCTF) koja će smanjiti šum kod videozapisa, a umjetna inteligencija doprinijet će automatskoj prilagodbi osvjetljenja u uvjetima slabog osvjetljenja. Telefoni opremljeni novim čipom također će imati koristi od bržeg Quick Charge 4+ punjenja, a iz Qualcomma tvrde da će napuniti bateriju do 50% za 15 minuta. Snapdragon 4 Gen 2 ima integrirani Bluetooth 5.1 modul i podržava Wi-Fi 5.

Prvi telefoni opremljeni Snapdragon 4 Gen 2 pojavit će se na tržištu u drugoj polovici ove godine, a jedan od njih bi trebao da bude Redmi Note 12R.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top