Predstavljen je Snapdragon 4 Gen 2

0
predstavljen-je-snapdragon-4-gen-2

Kompanija Qualcomm predstavila je novi Snapdragon 4 Gen 2 čipset za telefone iz niže srednje klase. Promjene koje su se dogodile u odnosu na Snapdragon 4 Gen 1 omogućit će budućim telefonima bolje performanse, uz bolju energetsku učinkovitost.

Riječ je o 4 nm čipsetu koji donosi novi Kyro CPU. Novi CPU se sastoji od dvije učinkovite jezgre s taktom od 2,2 GHz i šest štedljivih jezgri s taktom od 2,0 GHz. Očekuje se 10% brži CPU u odnosu na prethodnu generaciju. Što se tiče GPU-a, proizvođač nije dao detaljne informacije. Tu je i dalje podrška za FHD+ 120 fps zaslone. Novi čip stiže sa Snapdragon X61 5G modemom, no brzina prijenosa podataka je ista kao i kod prethodne generacije . Snapdragon 4 Gen 2 donosi UFS 3.1 internu memoriju, kao i LPDDR5X RAM.Snapdragon 4 Gen 2 donosi podršku za glavnu kameru od 108 MP i snimanje videa u Full HD pri 60 fps-a, a za obradu slike zadužen je Qualcomm Spectra ISP procesor. Donosi podršku za elektroničku stabilizaciju slike, brži autofokus i poboljšano smanjenje šuma, a tu je i Multi-Camera Temporal Filtering (MCTF) koja će smanjiti šum kod videozapisa, a umjetna inteligencija doprinijet će automatskoj prilagodbi osvjetljenja u uvjetima slabog osvjetljenja. Telefoni opremljeni novim čipom također će imati koristi od bržeg Quick Charge 4+ punjenja, a iz Qualcomma tvrde da će napuniti bateriju do 50% za 15 minuta. Snapdragon 4 Gen 2 ima integrirani Bluetooth 5.1 modul i podržava Wi-Fi 5.

Prvi telefoni opremljeni Snapdragon 4 Gen 2 pojavit će se na tržištu u drugoj polovici ove godine, a jedan od njih bi trebao da bude Redmi Note 12R.pcchip.hr