Predstavljen je Snapdragon 7+ Gen 2 čipset

predstavljen-je-snapdragon-7+-gen-2-cipset

Kompanija Qualcomm prošlog je tjedna predstavila Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2, čipset namijenjen telefonima srednje klase. Riječ je o nasljedniku Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipseta. a zanimljivo, Qualcomm je odlučio preskočiti Snapdragon 7+ Gen 1 i Snapdragon 7 Gen 2. Kako god, provjerimo opravdavaju li specifikacije ovaj skok u oznaci.  Snapdragon 7+ Gen 2 je izrađen u 4 nm procesu kompanije TSMC.

Sadrži jednu glavnu Cortex-X2 jezgru koja radi na 2,91 GHz, tri Cortex-A710 jezgre na 2,49 GHz i četiri Cortex-A510 jezgre na 1,8 GHz. Na papiru obećava povećanje CPU performansi od 50% u usporedbi sa Snapdragon 7 Gen 1. Poboljšanja su napravljena i na polju GPU-a, gdje je ubačen neimenovani Adreno GPU, koji bi trebao pružiti dvostruko veće performanse od Adreno GPU-a iz prošlog modela. Energetska efikasnost veća je za čak 13%.

Snapdragon 7+

Što se tiče AI-a, Qualcomm tvrdi da će Snapdragon 7+ Gen 2 ponuditi dvostruko bolje AI performanse u usporedbi s prethodnikom. Osim toga, napredovao je i ISP, te je riječ o 18-bitnom Triple ISP-u za bolje fotografije pri slabom osvjetljenju. Čipset će pružiti podršku i za senzore kamere od 200 MP, kao i snimanje 4K HDR videozapisa s trostrukom ekspozicijom s dvije kamere istovremeno. Također, spomenimo i to da za povezivanje Snapdragon 7+ Gen 2 koristi Snapdragon X68 5G modem s brzinom preuzimanja do 4,4 Gbps i podršku za Wi-Fi 6E (do 3,6 Gbps).

Ono najvažnije, prvi pametni telefoni koji će biti opremljeni Snapdragon 7+ Gen 2 čipsetom već su na pomolu. To su Xiaomi Redmi Note 12 Turbo i Realme GT Neo5 SE, koji bi na tržište trebali stići krajem ovog mjeseca.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top