Samsung radi na 8K ultraširokom gaming monitoru

samsung-radi-na-8k-ultrasirokom-gaming-monitoru

Nakon što je AMD predstavio svoje najnovije RX 7000 kartice sposobne za 4K i 8K gaming, najavljen je dolazak monitora s podrškom za DisplayPort 2.1. Jedan od njih je novi Samsung Odyssey Neo G9, koji će biti prvi 8K ultraširoki gaming monitor na svijetu s podrškom za FreeSync i DisplayPort 2.1. Naravno, za takvo nešto bit će vam potrebna kartica s podrškom za DisplayPort 2.1 (poput RX 7900 XTX) kako bi ostvarili pun potencijal.

Samsung Odyssey Neo G9

Treba reći i kako se ovih 8K odnosi na rezoluciju po vodoravnoj osi. Primjerice, trenutni Odyssey Neo G9 ima ekran od 49 inča, formata 32:9 s rezolucijom od 5120 x 1440 piksela. Pod pretpostavkom da je i ovdje format 32:9, nasljednik bi mogao imati ekran rezolucije 7680 x 2160 ili 8192 x 2304 piksela, no to je samo pretpostavka. Cijenu je teško predvidjeti, no za pretpostaviti je da će biti jedan od najskupljih monitora koji se mogu nabaviti.

Za sada nema više informacija. Očekuje se da bi Samsung na CES-u sljedeće godine trebao predstaviti novi Odyssey Neo G9. Potvrđeno je i da će od sljedeće godine u trgovinama biti dostupni i DELL, ASUS, Acer i LG modeli s podrškom za DisplayPort 2.1, tako da će biti mnogo toga za izabrati. Jedino se bojimo kakva će cijena biti.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top