skip to Main Content
Sony radi na uređaju za streaming igara s PlayStation 5 konzole
Sony-radi-na-uredjaju-za-streaming-igara-s-playstation-5-konzole

Sony je prije 11 godina na tržište lansirao svoju drugu prijenosnu konzolu pod imenom PS Vita. Međutim, prodaja konzole je debelo podbacila, a i Sony je brzo odustao od razvoja igara za PS Vitu i sav fokus prebacio na PS4. Ipak, čini se da se Sony sprema za povratak na tržište prijenosnih konzola, iako to neće biti konkretan nasljednik Vite. Umjesto toga, Sony radi na uređaju za streaming igara.

Prema informacijama koje je objavio Tom Henderson, poznati insider s gaming scene, Sony radi na novoj prijenosnoj konzoli kodnog imena Q Lite. Q Lite neće biti klasična prijenosna konzola, već će biti dio PlayStation 5 ekosustava i nudit će mogućnost igranja PS5 igara putem streaminga korištenjem Remote Play funkcije. Na sličan način je Vita funkcionirala s PlayStation 4 konzolom.

Što se tiče dizajna samog uređaja, Q Lite izgleda kao DualSense kontroler s LCD ekranom dijagonale 8 inča. Korisnici će moći računati na streaming u 1080p i 60 fps-a, prema Hendersonu, uređaj će imati haptičku vibraciju, adaptivne triggere, te ugrađene zvučnike, 3,5 mm audio priključak i sl.

Kada Q Lite izlazi? Ako je vjerovati Hendersonu, Q Lite je trenutno u fazi testiranja. Točan datum izlaska u ovom trenutku nije poznat, no pretpostavlja se da će izaći nekada sredinom iduće godine.pcchip.hr

317

Vezani članci

Back To Top
Search