Xiaomi se sprema za ulazak na tržište mini desktop računala

xiaomi-se-sprema-za-ulazak-na-trziste-mini-desktop-racunala

Kineski div Xiaomi kojeg poznajemo po širokoj lepezi proizvoda (telefoni, televizije, monitori…) sprema se za ulazak na tržište mini desktop računala.

Na internet su dospjele slike dva nadolazeća mini PC-ja iz Xiaomija. Oba PC-ja su trebala biti predstavljena 1. prosinca (kada i Xiaomi 13 serija), no prezentacija je odgođena zbog

smrti Jianga Zemina, bivšeg predsjednika Kine.

Xiaomi Host Mini PC
Xiaomi Host Mini PC

Prvi mini PC pod nazivom Xiaomi Host Mini PC je nešto misteriozniji SFF (small form factor) sistem u koji je smješteno napajanje od 100 W. Nije poznato jesu li Intelove ili AMD-ove komponente unutra, no poznato je da će koristiti Windows operativni sustav (Win + M prečica) i da će biti prostora za grafičku karticu s dva slota.

Xiaomi Mini PC
Xiaomi Mini PC

O drugom mini PC-ju se zna nešto više. U pitanju je Xiaomi Mini PC čije kućište liči na Mac mini i unutar kojeg se nalazi 45 W AMD Ryzen 7 6800H APU, Radeon 680M RDNA2 iGPU, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD. Procijenjen je na 3999 juana, što je oko 570 dolara.

Više informacija trebali bismo dobiti uskoro.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top