Hrvatska aplikacija Sofascore skinuta više od 50 miliona puta u Google Play Storeu

hrvatska-aplikacija-sofascore-skinuta-vise-od-50-miliona-puta-u-google-play-storeu

Kompanija Sofascore, tvorac istoimene aplikacije za praćenje i analizu sportskih rezultata, zabilježila je još jedan veliki poslovni uspjeh — njihova aplikacija skinuta je više od 50 miliona puta, što ih svrstava u sam vrh postojećih 3.5 miliona aplikacija u Google Play Storeu.

Sofascore je jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje sporta na svijetu. Ima više od 25 miliona aktivnih korisnika mjesečno i omogućuje napredno praćenje preko 11.000 turnira u 24 sporta na više od 40 jezika. –

Ovo je za nas još jedna velika potvrda da smo na dobrom putu! Od samog smo početka željeli stvoriti najbrži i najpouzdaniji proizvod za praćenje sportskih rezultata uživo. Kontinuirano radimo na razvoju proizvoda i poboljšanju korisničkog iskustva, pratimo trendove na tržištu i unapređujemo dizajn, a koristimo nove tehnologije i softverska rješenja poput Big data, umjetne inteligencije i crowdsourcinga. Zahvaljujući svemu tome uspjeli smo se izdvojiti od drugih te okupiti zajednicu koju čini više od 25 miliona najstrastvenijih sportskih fanova – rekao je Zlatko Hrkać, CEO kompanije Sofascore.

Uz detaljne statistike o svakom igraču, timu i utakmici, Sofascore nudi i druge jedinstvene značajke kao što je Sofascore statistička ocjena igrača, najrelevantnije statističko mjerilo performansa nekog igrača ili momčadi, koju koriste svi najrelevantniji sportski mediji svijeta.

Osim detaljne analize profesionalnog sporta, na tržištu je i sestrinska aplikacija Sofascore Editor, koja omogućuje sportskim organizacijama da aktivno unose i organiziraju rezultate i statistike niželigaških i amaterskih natjecanja.

U preko 10 godina postojanja, ova hrvatska tvrtka zaposlila je više od 200 stručnjaka koji se većinom nalaze u Zagrebu, uz timove u Argentini, Brazilu i Indoneziji. Iako je kriza stigla i u IT industriju, Sofascore je jedna od rijetkih kompanija koje i dalje zapošljavaju, i to trenutno čak na 15-ak pozicija, uz tendenciju rasta na azijsko i afričko tržište u narednom razdoblju.

No, ne staju na tome! Prošle godine napravili su rebranding, uložili 10 miliona eura u razvoj proizvoda i kao svog prvog ambasadora predstavili najboljeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića. S Modrićem dijele istu ljubav i strast prema sportu, a zajednička saradnja predstavlja jedinstveno zajedništvo domaće nogometne scene i najbolja je promocija ne samo za Sofascore, već i za cijelu Hrvatsku.

Rezultat te saradnje pokazao se toliko uspješnim, da im se kao drugi ambasador već pridružio Mirko Cro Cop Filipović, jedan od najvećih MMA boraca u povijesti.

Jedno je sigurno, Sofascore se prometnuo u jedinstven proizvod – jedan od najvećih digitalnih proizvoda u Hrvatskoj, koji se koristi u svim državama svijeta, a koji povezuje navijače, zaljubljenike u sport, ali i same sportaše.

Aplikaciju Sofascore možete besplatno preuzeti iz Apple App Storea ili Google Play Storea


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top