skip to Main Content
HT-ova mobilna mreža prema Ookli među 10 najbržih u svijetu
Ht-ova-mobilna-mreza-prema-ookli-medju-10-najbrzih-u-svijetu

Ookla, globalni lider u aplikacijama, podacima i analizama za testiranje fiksne širokopojasne i mobilne mreže, prepoznao je Hrvatski Telekom kao jednu od deset najbržih mobilnih mreža na svijetu u 2020. godini, pohvalio se vodeći hrvatski telekomunikacijski operator.
Poredak se temelji na analizi tvrtke Ookla na milijunima testova koje su korisnici pokrenuli širom svake mreže radi provjere brzine interneta s pomoću različitih aplikacija na web i mobilnim platformama. Nagrade Speedtest za vodeće mrežne pružatelje određuju se s pomoću Speed Score alata koji uključuje mjerenje brzine mreže svakog pružatelja usluga (preuzimanje i prijenos) za rangiranje performansi brzine mreže.
Hrvatski Telekom u srpnju je drugu godinu zaredom dobio dvije Ookline nagrade – za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju mobilnu pokrivenost. Također, Hrvatski Telekom dobio je nagradu za najbolju mobilnu mrežu i za najbolju pokrivenost širokopojasnim pristupom na temelju međunarodne analize koju je proveo umlaut (bivši P3), navodi se u priopćenju HT-a.
Ove godine Hrvatski Telekom je prvi u Hrvatskoj u komercijalni rad pustio 5G mrežu koja je temelj budućeg tehnološkog razvoja gospodarstva i društva. Komercijalna 5G mreža počiva na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava trenutačnu upotrebu postojećih frekvencija za 5G. Tehnologija dinamičkog dijeljenja spektra omogućava brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

65

Vezani članci

Back To Top
Search