Za sve one koji planiraju posjetiti zemlje regije, Hrvatski Telekom ponudio je opciju “Travel & Surf Regija”. Nova roaming opcija uključuje 3 GB internetskog prometa u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu. Trajanje opcije je 14 dana, a ističe se po tome što je korisnicima omogućava prihvatljivo i pristupačno korištenje interneta u zemljama zapadnog Balkana.

Deutsche Telekom Grupa, čiji je Hrvatski Telekom dio, potpisala je novu EU/WB Roaming deklaraciju čija je glavna misija podržavanje mobilnosti i jednostavnije umrežavanje kroz najsuvremeniju infrastrukturu. Sukladno tome, HT uvodi novu roaming opciju u svoju ponudu kako bi korisnicima omogućio korištenje podatkovnih usluga dok se nalaze u roamingu u zemljama regije.

Primarni cilj nove opcije je omogućiti korisnicima korištenje interneta po pristupačnim cijenama, a uz to ih zaštititi od neželjenih troškova. Naime, korisnicima opcije “Travel & Surf Regija” nakon potrošnje navedene opcije, Hrvatski Telekom onemogućava korištenje interneta u navedenim zemljama kako bi spriječili nastanak neželjenih troškova. Opcija je jednokratna i ne obnavlja se, a korisnik nakon što potroši 3 GB interneta ili nakon isteka trajanja opcije ima mogućnost ponovne aktivacije opcije.

Po isteku opcije ili nakon potrošenog internet prometa, korištenje podatkovnog prometa u navedenim zemljama bit će obustavljeno kako bi se spriječio nastanak neželjenih troškova. Cijena opcije iznosi 9,99 eura (75,27 kuna) s PDV-om.