HTEC akvizira Mistral, jednu od vodećih tech kompanija iz BiH

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, akvizirala je Mistral Technologies, jednu od vodećih tehnoloških kompanija iz Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje Bloomberg Adria.
HTEC Group je pridruživanjem Mistrala postala najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini sa skoro 600 zaposlenih. Na globalnom nivou, HTEC sada ima više od 2.000 stručnjaka koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rješavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svjetske kompanije.
Kupoprodajna cijena nije saopštena.
Kompanija HTEC Group, osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sjedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu.
Osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo objašnjava da je akvizicija kompanije Mistral dio ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mjesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala.
– Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove samo će dodatno da dobije na snazi kao dio većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija. Veoma sam srećan što mogu da objavim akviziciju Mistrala, kompanije sa strašću, liderstvom, inženjerskom izvrsnošću i vrijednostima, sličnim našima – rekao je Čabrilo.
Omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inženjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj, presudilo je, prema riječima Merseda Čamdžića, osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral, za donošenje odluke da ova kompanija postane dio HTEC Group.
– Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Group podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste. Iako imamo dvanaest godina iskustva, više od 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i više od 30 renomiranih klijenata, spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Group – zaključio je Čamdžić.
U narednom periodu, kompanije će zajedno raditi na tome da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatu vrijednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju. Pored toga, cilj im je da zajedno obezbijede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.
HTEC Group je globalna kompanija koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda najuspješnijim svjetskim hajtek kompanijama, startapovima, i korporacijama sa Fortune 500 liste. Sjedište kompanije je u San Francisku, sa lokalnim predstavništvima u SAD, Velikoj Britaniji i Zapadnoj Evropi i brojnim tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope.
HTEC se na listi TOP 30 regionalnih kompanija koje su privukle najviše kapitala Bloomberg Adrije našao na trećem mjestu.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top