Nikola Kapraljević
Nikola Kapraljević

Hrvatska IT tvrtka Infinum preuzela je američku digitalnu agencija ExpandTheRoom (ETR, objavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik uprave Infinuma Nikola Kapraljević. Vrijednost transakcije nije naveo, ali je rekao da su za transakciju korištena vlastita sredstva i dijelom kredit EBRD-a od 10,8 milijuna eura.

“Za ovu akviziciju izdvojili smo dio iz EBRD-ova kredita, a ostatak ćemo koristiti za druge strateške poslove i planove. Zasad ne planiramo neku novu akviziciju, ali u budućnosti ćemo vidjeti”, rekao je Kapraljević te dodao kako je cilj preuzimanja američke agencije jačanja na tržištu SAD-a te daljnje širenje i godišnji rast od oko 7,3 posto.

“Postojeći ured u New Yorku već ostvaruje odlične rezultate na najvećem tržištu za digitalne usluge na svijetu, a uz pojačanja iz ETR-a moći ćemo svoje poslovanje podići na višu razinu. Ponosni smo što možemo izraziti dobrodošlicu iskusnom i stručnom timu koji iza sebe ima snažnu bazu klijenata kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Vjerujem da ćemo ovako postojećim klijentima osigurati još kvalitetniju uslugu, a uz veći team u US-u lakše dolaziti i do novih klijenata.”

Ovom akvizicijom Infinumovi konsolidirani prihodi rastu za nešto više od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu te će u 2023. iznositi oko 29 milijuna eura.