skip to Main Content
Infobip preuzeo irsku IT tvrtku Anam Technologies
Infobip-preuzeo-irsku-it-tvrtku-anam-technologies

Silvio Kutić, suosnivač i predsjednik Uprave Infobipa
Hrvatska IT  tvrtka Infobip preuzela je irsku IT kompanije Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge. Infobip i Anam zajedno će moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 posto mobilnih uređaja na svijetu.
Akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji portfelj rješenja od kojeg će benefite imati i mobilni operateri i krajnji korisnici. Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa.
“Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unapređenju odnosa s krajnjim korisnicima”, poručio je tim povodom izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.
Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima. Poslovni korisnici obiju kompanija imat će tako na raspolaganju još kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu uključujući neprekidnu 24/7 stručnu podršku, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj direktnih konekcija prema mobilnim operaterima diljem svijeta.
Poslovni korisnici obiju kompanija imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa. Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji opskrbni lanac na globalnoj razini u A2P SMS segmentu, priopćila je tvrtka.
Izvršni direktor Anama Darragh Kelly istaknuo je važnost mobilnih poruka u današnjem sve intenzivnijem digitalnom okruženju: “Sigurnost i integritet mobilnih mreža ključni su dijelovi ekosustava razmjene poruka. Da bi industrija nastavila rasti, potrebno je da kanal za razmjenu poruka bude uspješno obranjen od neželjenih poruka i prevara, ali i da pozicija mobilnih operatera, poslovnih subjekata i krajnjih korisnika bude zaštićena. Smatramo da to ostvarujemo upravo ulaskom u Infobip obitelj”.
Infobipova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija, koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.
Pripajanje irske tvrtke je to još jedna Infobipova  akvizicija u nizu nakon što su prije mjesec dana objavili preuzimanje vodeće regionalne tehnološke konferencije Shift te krajem prošle godine preuzimanje američku tvrtke Open Market, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.
Infobip je prije 15 godina krenuo kao startup iz Vodnjana, a danas zapošljava više od 3000 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 65 ureda. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operaterima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.

95

Vezani članci

Back To Top
Search