skip to Main Content
Infobip preuzeo Shift, najveću regionalnu tehnološku konferenciju
Infobip-preuzeo-shift,-najvecu-regionalnu-tehnolosku-konferenciju

Izabel Jelenić, Silvio Kutić, Ivan Burazin, Roberto Kutić [Foto: Infobip] Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, preuzeo je konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i izvršni direktor tehnološke konferencije Shift Ivan Burazin imenovan je članom Uprave Infobipa za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer). Vrijednost transakcije nije objavljena.
Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija, a akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području. To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel.
Jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.
“Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu. S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost, izjavio je Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu.
Infobip ima namjeru perjanicu akvizirane franšize vinuti u nove visine pogotovo kad je riječ o produkcijskim standardima kako bi se smanjila kompleksnost i dodatno unaprijedilo iskustvo praćenja i sudjelovanja na konferenciji. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.
“Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa”, naglasio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.
Novi odjel će se, osim širenjem Infobip Shift konferencije i eksternom ekspanzijom prema developerima, baviti i brojnim internim inicijativama kojima je cilj osnažiti developere u Infobipu, kao što su edukacije u području kreiranja sadržaja, javnih uloga ili Open Source inicijativa.
Akvizicija Shifta nastavak je M&A aktivnosti Infobipa. Podsjetimo, vodnjanska IT kompanija proteklu je godinu zaključila sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.
Infobip ima više od tri tisuće zaposlenika u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi, Aziji i Australiji, među kojima je više od 800 developera.

21

Vezani članci

Back To Top
Search