Skip to content

King ICT ugovorio novi posao s NATO-om iz područja kibernetičke sigurnosti

king-ict-ugovorio-novi-posao-s-nato-om-iz-podrucja-kiberneticke-sigurnosti

King ICT NATO

NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) potpisala je s tvrtkama King ICT iz Hrvatske i IBM iz Belgije ugovore o pružanju usluga implementacije i konfiguracije u području kibernetičke sigurnosti, za cijeli NATO Enterprise. Riječe je ugovorima tipa ”Indefinite Delivery Indefinite Quantity” (IDIQ), odnosno o isporuci nedoređene količine usluga u određenom vremenu. Cilj je ubrzati i optimizirati procese implementacije rješenja iz sfere kibernetičke sigurnosti za cjelokupnu strukturu NATO Enterprisea.

King ICT i IBM Belgija odabrani su na javnom natječaju, a Cyber ​​Security Services Framework (CSSF) ugovor potpisan je 12. prosinca 2022. i stupa na snagu 1. veljače 2023. Ukupna vrijednost dvogodišnjeg ugovora je 30 milijuna eura, uz opciju produženja dva puta po dvije godine.

“To znači da će u nadolazeće dvije godine tvrtke KING ICT i IBM Belgija ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih kibernetičkih sigurnosnih rješenja za NATO”, navodi se u priopćenju hrvatske tvrtke.

“Ovi ugovori daju NCI Agenciji fleksibilnost i mogućnost dobivanja brze podrške od dva pouzdana dobavljača za instalaciju i konfiguraciju opreme za kibernetičku sigurnost sigurnost onda kada to naši projekti budu zahtijevali ili kada dođe do hitnog zahtjeva za podrškom”, rekla je Rebecca Benson (Principal Cyber Security Contracting Officer).

Projekt obuhvaća instalacije i konfiguracije u sferi kibernetičke sigurnosti za cijeli NATO, dajući podršku uslugama koje za NATO trenutno pruža njihov NATO Cyber Security Centre (NCSC).

Ovakav tip okvirnog ugovora značajna je prekretnica i primjer primjene Agencijine nove strategije “pametnog ugovaranja”, budući da NCSC-u omogućuje da se koncentrira na svoje temeljne misije obrane NATO-ovih mreža i implementaciju novih, poboljšanih funkcionalnosti i usluga u sferi kibernetičke sigurnosti.

“Ugovor će NCSC-u omogućiti odrađivanje više posla i jačanje pozicije za podršku vrlo ambicioznoj agendi NATO-a za 2030. Ovaj pristup izvrsna je ilustracija nove strategije ‘pametnog ugovaranja’ koju provodi NCI Agencija s ciljem najučinkovitijeg korištenja svojih resursa kako bi se postigla operativna izvrsnost i optimizirale isporuke diljem NATO-a”, rekao je Frederic Jordan (Head of the Cyber Security Programme Delivery Branch at the NATO Cyber Security Centre).

King ICT je u studenom 2021. isporučio informatičko-komunikacijskoj agenciji NATO-a novi, robusni sigurnosni sustav za upravljanje informacijama i događajima (SIEM) koji je zamijenio dotadašnji sustav. Ugovor vrijedan 7,8 milijuna eura potpisan je u rujnu 2020. godine.

>>King ICT isporučio agenciji NATO-a sustav za kibernetičku sigurnost

>>King ICT i ENT uvode inteligentni transportni sustav u Splitu i Solinu

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept