skip to Main Content
LafargeHolcim istražuje rješenje za hvatanje i skladištenje ugljika
Lafargeholcim-istrazuje-rjesenje-za-hvatanje-i-skladistenje-ugljika

[izvor: .lafargeholcim.com/media-library] Proizvođač građevinskih materijala LafargeHolcim i tehnološka tvrtka specijalizirana za energetiku Schlumberger New Energy zajedno će razvijati velike sustave za za hvatanje i skladištenje ugljika (Carbon Capture and Sequestration – CCS).
Hvatanje i skladištenje ugljika je proces kojim se ugljični dioksid izdvaja iz dimnih plinova velikih stacionarnih industrijskih izvora, a zatim komprimira, transportira i trajno pohranjuje utiskivanjem u duboke geološke formacije kako bi se spriječio ulazak ugljika u atmosferu.
Tehnološki partnerstvo omogućit će dvjema tvrtkama da eksperimentiraju s upotrebom Schlumbergerovih tehnologija za hvatanje ugljika u tvornicama cementa LafargeHolcim. Studije izvedivosti provedena je za jedno europsko i jedno sjevernoameričko postrojenje LafargeHolcima. Na te dvije lokacije primijenit će se Schlumbergerove tehnologija za sekvestraciju ugljika
LafargeHolcim navodi kako će partnerstvo objema tvrtkama omogućiti da “snažno ‘urone’ u rješenje” koje bi moglo biti veliki korak ka rješavanju problema ugljika u industriji.
Magali Anderson, glavna direktorica za održivost u LafargeHolcim, poručila je kako je najava suradnje sa Schlumbergerom “dokaz predanosti vodstva tvrtke LafargeHolcim očuvanju okoliša i pionirskim inovativnim rješenjima za smanjenje emisija ugljika kako bi postali kompanija s nultom emisijom”.
“Naše partnerstvo sa Schlumbergerom, globalnog lidera među dobavljačima industrijskih energetskih rješenja, donijet će napredno rješenje za skladištenje ugljika koje ćemo moći replicirati u svim našim pogonima.”
I dok LafargeHolcim u svojim europskim i sjevernoameričkim pogonima već testira i neka druga potencijalna rješenja za hvatanje i skladištenje ugljika, Schlumberger gradi slična partnerstva s tvrtkama iz nekoliko industrijskih sektora.

13

Vezani članci

Back To Top
Search