Lanacu 2 mil KM za posao održavanja hardvera i softvera IDDEEA-e

0
Firma Lanaco iz Banjaluke dobila je preko 2 mil KM za posao održavanja hardvera i softvera od Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).
 
Na ovaj tender pristigle su tri ponude, ali je za IDDEEA-u ova bila najpovoljnija.
 
Kako je navedeno u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača pristigle su još i ponude firme Comtrade system integration iz Sarajeva i QSS takođe iz Sarajeva.
 
Pojašnjeno je da je Lanaco dobio tender jer je ponudio najnižu cijenu, ne precizirajući za koliko novca su druge firme bile spremne obaviti ovaj posao.
 
Lanaco je u posljednje vrijeme dobijao tendere od Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Ministarsva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Pošta Srpske i drugih institucija.
 
 
Kada su u pitanju finansije, Lanaco je prošle godine prema zvaničnim podacima zaradio 1,1 mil KM i prihodovao 19,2 mil KM, a zapošljavali su 287 radnika.
 
Podsjećanja radi, kako je Capital ranije pisao firma Lanaco u vlasništvu Nebojše Ninića je u prvom kvartalu ove godine dobila ugovore vrijedne 3,1 mil KM, dok su od aprila prošle do aprila ove godine pobjedili na tenderima i dobili ugovore vrijedne 17,6 mil KM.
 
ekapija.com