skip to Main Content
LG najavljuje nove QNED televizore sa 8K

LG Electronics planira predstaviti svoje prve QNED Mini LED televizore na digitalnom CES 2021.

Iako OLED televizori sa svojom tehnologijom samoosvjetljenja piksela i nezavisnom funkcijom zatamnjenja prednjače na vrhu LG TV portfelja, korejska kompanija sada želi na tržište predstaviti alternativnu tehnologiju sa QNED Mini LED televizorima.

Sa strukturom panela, koju nadopunjuje mini LED pozadinsko osvjetljenje od LG-a, televizori bi trebali ponuditi „zaista impresivno iskustvo gledanja“ u LCD području. Kao prvi televizor koji, prema proizvođaču, kombinira Quantum Dot i NanoCell tehnologije u jednom proizvodu, LG svojim kupcima obećava “nevjerovatno precizne boje” s televizorima QNED. LED pozadinsko osvjetljenje trebalo bi da pruži jači kontrast i duboku crnu, tako da slike izgledaju izuzetno živo i realno. Sa brzinom osvježavanja do 120 Hz, televizori također reproduciraju pokrete uglađenije i prirodnije.

Šta je posebno kod novih QNED televizora kompanije LG?

LG LED pozadinsko osvjetljenje uključuje do 30.000 sićušnih LED dioda koje bi, zajedno s do 2.500 zona zatamnjenja i takozvanom lokalnom tehnologijom zatamnjenja, trebale generirati maksimalnu svjetlinu i omjer kontrasta od 1.000.000: 1. Željeni rezultat je HDR kvalitet slike sa poboljšanim kontrastom i nivoom crne, velikim prostorom boja i velikom tačnošću boja. LG obećava ništa manje od „realističnih slika za koje se čini da se odvajaju od okvira ekrana i napadaju korisnikov prostor, pokazujući da su LG QNED mini LED televizori nova referenca za LCD televizore.

Naš novi QNED asortiman opcija je u vrhunskom prostoru za kućnu zabavu koji nadopunjuje i poboljšava tržište LCD televizora, a potrošačima pruža još jedan sjajan izbor televizora “, rekao je Nam Ho-jun, viši potpredsjednik za istraživanje i razvoj u Kompanija za kućnu zabavu LG. “Televizori omogućavaju iskustvo koje ih izdvaja od ostalih LCD televizora i ističu našu posvećenost inovacijama i daljem razvoju standarda.”

LG-ov vrhunski model, 86-inčni 8K QNED televizor, bit će prikazan na LG-ovom virtualnom štandu  tokom CES 2021 od 11. januara 2021. godine  .

17

Vezani članci

Back To Top
Search