skip to Main Content
LG predstavlja svoj prvi pametni monitor sa webOS-om, AirPlay 2

Kao i Samsung, LG vjeruje da postoji tržište za ‘pametne monitore’. 32-inčni 32SQ780S ima PC ulaze plus AirPlay 2 i webOS 22 sa aplikacijama za striming.

Samsung je bio pionir koncepta pametnih monitora 2020. godine i nedavno je osvježio svoju liniju sa M8 modelima . To je u suštini ideja tankog klijenta – virtuelnog računarskog modela koji radi na centralnom serveru, a ne na lokalnom računaru – iako još uvek nije u potpunosti realizovan.

Još uvijek možete koristiti pametni monitor sa Windows PC-om ili Mac-om tako što ćete ga povezati preko HDMI-ja ili USB-C-a, ali LG i Samsung zamišljaju da želite da koristite njihov odgovarajući TV operativni sistem, webOS i Tizen, za svoje multimedijalne potrebe; video streaming, streaming igara, muzika i još mnogo toga.

LG-jev 32-inčni 32SQ780S ima IPS LCD panele sa rezolucijom 3840×2160, brzinom osvježavanja od 60 Hz, 90% DCI-P3 pokrivenosti, 2x5W stereo zvučnika, dva HDMI porta, tri USB porta uključujući USB Type-C (65W), LAN port, i ergonomsko postolje (opširno/uvlačenje, okretanje, okretanje, visina, nagib).

Uz webOS i AirPlay 2

To je monitor opće namjene koji nije optimiziran za igre, grafiku ili druge profesionalne zadatke.

WebOS 22 omogućava pristup aplikacijama za striming kao što su Amazon, Apple TV i Netflix, ali nije jasno da li će monitor imati sve iste aplikacije kao LG-evi televizori sa webOS 22.

Osim toga, monitor je kompatibilan sa Apple AirPlay 2 kako biste mogli emitirati muziku, video i druge medijske datoteke na monitor sa iPhonea, iPada ili Maca.

Za razliku od Samsungovog M8, u LG-ovom pametnom monitoru nema kamere.

32-inčni LG 32SQ780S Smart Monitor će uskoro biti dostupan za 500 USD na amazon.com i drugim prodavačima.

 

45

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search