LG predstavlja svoj prvi pametni monitor sa webOS-om, AirPlay 2

Kao i Samsung, LG vjeruje da postoji tržište za ‘pametne monitore’. 32-inčni 32SQ780S ima PC ulaze plus AirPlay 2 i webOS 22 sa aplikacijama za striming.

Samsung je bio pionir koncepta pametnih monitora 2020. godine i nedavno je osvježio svoju liniju sa M8 modelima . To je u suštini ideja tankog klijenta – virtuelnog računarskog modela koji radi na centralnom serveru, a ne na lokalnom računaru – iako još uvek nije u potpunosti realizovan.

Još uvijek možete koristiti pametni monitor sa Windows PC-om ili Mac-om tako što ćete ga povezati preko HDMI-ja ili USB-C-a, ali LG i Samsung zamišljaju da želite da koristite njihov odgovarajući TV operativni sistem, webOS i Tizen, za svoje multimedijalne potrebe; video streaming, streaming igara, muzika i još mnogo toga.

LG-jev 32-inčni 32SQ780S ima IPS LCD panele sa rezolucijom 3840×2160, brzinom osvježavanja od 60 Hz, 90% DCI-P3 pokrivenosti, 2x5W stereo zvučnika, dva HDMI porta, tri USB porta uključujući USB Type-C (65W), LAN port, i ergonomsko postolje (opširno/uvlačenje, okretanje, okretanje, visina, nagib).

Uz webOS i AirPlay 2

To je monitor opće namjene koji nije optimiziran za igre, grafiku ili druge profesionalne zadatke.

WebOS 22 omogućava pristup aplikacijama za striming kao što su Amazon, Apple TV i Netflix, ali nije jasno da li će monitor imati sve iste aplikacije kao LG-evi televizori sa webOS 22.

Osim toga, monitor je kompatibilan sa Apple AirPlay 2 kako biste mogli emitirati muziku, video i druge medijske datoteke na monitor sa iPhonea, iPada ili Maca.

Za razliku od Samsungovog M8, u LG-ovom pametnom monitoru nema kamere.

32-inčni LG 32SQ780S Smart Monitor će uskoro biti dostupan za 500 USD na amazon.com i drugim prodavačima.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top