Lognet preuzima softver za yard management kojim ulazi u Konzum

lognet-preuzima-softver-za-yard-management-kojim-ulazi-u-konzum
Milan Ora, osnivač i direktor Logneta [Izvor: Lognet]

Logistički integrator Lognet d.o.o. završio je akviziciju softvera Yard management kompanije KnowIT, koja se bavi razvojem poslovnih aplikacija. Lognet preuzima softver temeljen na machine learningu, sa svom tehnologijom i cloud infrastrukturom, te brigu o dosadašnjim korisnicima.

Yard management, doslovno upravljanje dvorištem, obuhvaća planiranje, koordinaciju i upravljanje imovinom kao što su dolazni i odlazni kamioni, prikolice, pošiljke, osoblje i slično.

Glavni proizvodi Logneta su zatvorene logističke mreže i yard management, a u regiji ima više od 400 korisnika. Akvizicija ovog softvera Lognetu donosi nove funkcionalnosti predikcije trajanja utovara i istovara temeljem machine learninga i dodatni iskorak u skladišne operacije maloprodajnih lanaca Konzum i Mercator.

“Korisnici Logneta u cijeloj regiji moći će na jedinstvenoj Lognet platformi rezervirati svoje utovare i istovare. To će dovesti do velikih ušteda i za naručitelje prijevoza i za prijevoznike, te boljeg planiranja svih resursa cijelog lanca opskrbe regije. Ovom akvizicijom Lognet će napraviti veliki iskorak u internacionalizaciji poslovanja, i dodatno osnažiti svoje prisustvo u maloprodajnim lancima”, rekao je povodom akvizicije Milan Ora, osnivač i direktor Logneta. “Naši zaposlenici u Hrvatskoj i regiji razvijati će nova znanja i vještine, sada sudjelujući u razvoju vodećih kompanija svoje industrije.”

Direktor Logneta zahvalio se kompaniji KnowIT i stručnjacima iz Konzuma i Mercatora na svemu što su napravili u razvoju ovog softvera, “čije funkcionalnosti će dodatno unaprijediti postojeće Lognet Yard management rješenje“.

Lognetov softver koriste kompanije svih veličina za koordiniranje i optimiziranje transportno-logističkih poslova. Do 2026. cestovni prijevoz u Europi će vrijediti 431 milijardu eura prema izvješću Transport Intelligence 2022. Pri tome je tržište regije među onima koja se najbrže oporavljaju nakon pandemije. Prema COVID Recovery Trackeru za 2026 (CRT26) ukupno tržište cestovnog prijevoza bit će za 23,1 posto veće u 2026. u usporedbi s 2019. godinom.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top